Bedeli ödemeye hazırım

Güncelleme Tarihi:

Bedeli ödemeye hazırım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı’nın ilk gününde partisinin tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Haberin Devamı

Kılıçdaoğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ile Milletvekilleri Umut Oran, Adnan Keskin, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti. Saat 11.00’de Silivri Cezaevi’ne gelen Kılıçdaroğlu, önce 1 No’lu L Tipi Cezaevinde bulunan Balbay ile yaklaşık 1 saat görüştü. Ardından 5 No’lu L Tipi Cezaevi’nde bulunan Mehmet Haberal ile de görüşen Kılıçdaroğlu saat 14.00 sıralarında cezaevinden ayrıldı. Kılıçdaroğlu, cezaevi çıkışında şunları söyledi:

ADALET İHTİYAÇ VAR

Ülkede adalete ihtiyacımız var. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Defalarca söyledik, bir kez daha seslendirmek isterim, biz hiçbir zaman kimse yargılanmasın diye bir iddiada bulunmadık. Elbette ki yargılanabilirler, ama yargılamanın adalet içinde olması lazım. Silivri toplama kampında adalet yoktur. Ön yargılı bir anlayışla davalara bakılmaktadır. Bizi rahatsız eden budur. Demokrasinin olmadığı ülkelerde ancak bu kadar tutuklu olabilir. Türkiye şu anda yarı açık cezaevi görünümünde.

Haberin Devamı

YARGININ YASAMAYA BASKISI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız olacak. Hepimizin kıvanç duyduğu beraber kurduğumuz bir Cumhuriyet bayramı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yasaklama mı gelir? Bu ülkenin kurucusunun saygıyla anılmasını engellemek istiyorlar. Bir insanın elinde bir karanfil demetiyle gidip Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline bir çiçek bırakması ne zamandan beri suç olmaya başladı? Ne zamandan beri yasaklanmaya başlandı? Türkiye bunları aşmak zorundadır. Eğer yargı organı yasama organını kontrol etmeye kalkmışsa baskı kuruyorsa kimse kusura bakmasına ama yasama organı da onun başındaki kişi de görevini yapmıyor demektir.

LİDER OLARAK ZORU SEÇİYORUM

(Başbakan Erdoğan’ın, 29 Ekim’i birlikte kutlama daveti ile  Ankara’daki yasağın valiliğin aldığı özel bir istihbarat olduğuna ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine) Türkiye Cumhuriyeti istihbaratlarla yönetilen bir devlet değil. Anayasasında ne yazıyor? Her vatandaşın toplantı ve gösteri yapma hakkı var. İstihbarat geldi biz yasaklıyoruz.’ Böyle bir anlayış olabilir mi? Bayram kutlaması yapıyorsunuz siz. Yasak geldiği için ben zaten 29 Ekim törenlerinde değil, halkın arasında olacağım. Onlarla beraber bayramı kutlayacağım. Resmi törenlerde olmak kolay, halkı arasında olmak zordur. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı olarak zoru seçiyorum.

Haberin Devamı

SAAT 11.00’DE ORADA OLACAĞIM

Eğer bir bedel ödenecekse orada o bedeli ödemeye de hazırım. Biz Cumhuriyeti kurduk, istihbarat geldi biz Cumhuriyeti kutlamaktan vazgeçelim. Böyle bir anlayışı kabul etmeyiz. Bu çağdışı bir anlayıştır.  Korkulan bir anlayıştır. Başbakan ve onun uzantıları yasak getiriyorlar. Yasağı kabul etmeyiz biz. Yurttaşlarımdan tek bir isteğim var ellerine bir bayrak alıp gelsinler oraya. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önünde, Cumhuriyet’in kurulduğu Büyük Millet Meclisi’nin önünde olacağım. Saat 11.00’de orada olacağım.

Silivri ziyareti

Birer kutu çikolata ile Silivri’ye giden CHP heyetinin önünü, bayramlaşmaya gelen tutuklu yakınları kesti. Ailelerin 2 sorusu ve 1 isteği şu oldu:
Niye çocuklarımız hapiste?
Tutuklulukları neden bu kadar sürdü?
Genel af çıkarılmasını sağlayın.
Balbay ve Haberal’ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu ve arkadaşları, çay- kahve eşliğinde Türkiye’nin sorunlarını konuştular.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!