Suriye’yi konuştular

Güncelleme Tarihi:

Suriye’yi konuştular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 00:00

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Oramiral James Winnefeld, PKK terörü ile mücadele ve Suriye’deki gelişmeleri görüşmek için dün Ankara’ya geldi.

Haberin Devamı

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la görüşen Winnefeld’in Genelkurmay Karargahı’ndaki temaslarında PKK’ya karşı daha etkin ve hızlı istihbarat paylaşımı ayrı bir yer tuttu. Orgeneral Akar ve diğer Genelkurmay yetkilileri, defalarca yapılan uyarılara rağmen, PKK’nın Kuzey Irak’taki faaliyetlerinin önlenmesinde bölgesel yönetim ve Peşmerge güçlerinin özellikle arazide etkili bir tutum takınmadıklarına vurgu yaptı. Türk yetkililer, ABD’nin Kuzey Irak yönetimini bunun için uyarması gerektiği mesajını verdiler. Winnefeld’in temaslarındaki diğer konular Suriye’deki gelişmeler, sınırda Türkiye
topraklarına yönelik taciz atışları, göç dalgası ile İran’ın konumu ele alındı. Suriye konusunda Türkiye’ye tam destek veren Winnefeld, iki ülke arasında savaş senaryosunu düşünmediklerini ima etti. Amerikalı komutan, ülkesinin bölgedeki en yakın müttefikleri olan Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin hem siyasi, hem de askeri alanda yeniden geliştirilmesinden yana olduğu mesajını verdi. Geçen 17 Eylül’de de ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey, Türkiye’ye gelmişti.

Haberin Devamı

2 numara Türkiye’de

ORAMİRAL Winnefeld, Genelkurmay’daki temaslarının ardından Dışişleri Bakanlığı’na geçerek burada Müsteşar Feridun Sinirlioğlu ile görüştü. Bu görüşmede de, PKK, Suriye, Irak, İran ve Kafkasya’daki gelişmeler ele alındı. Amerikalı komutan daha sonra bazı düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle de biraraya geldi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!