Yeni Çaycuma Köprüsü'nün kirişleri monte edildi

Güncelleme Tarihi:

Yeni Çaycuma Köprüsünün kirişleri monte edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2012 10:56

ZONGULDAK’ın Çaycuma İlçesi’nde geçen 6 Nisan’da çöken Çaycuma Köprüsü’nün yerine inşa edilen köprünün kirişlerinin monte işlemine kurban kesilerek başlandı.

İlçe girişinde bulunan ve 48 metrelik bölümü çöken 255 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü’nün yerine yapılan yeni köprünün ayakları tamamlandı. Kirişlerinin monte işlemine başlanırken tören düzenlendi. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı AK Parti’li Mithat Gülşen’in de katıldığı törende kurban kesilerek dua edildi. Ardından vinçle ilk kiriş yerine monte edildi. Vali Erol Ayyıldız, sözleşmeye göre köprünün teslim tarihinin 2013 Aralık olduğunu, ancak müteahhit firmanın köprüyü daha önce bitirip teslim edeceğini söyledi. Köprünün yeni yıla girerken ulaşıma açılacağını ifade eden Vali Ayyıldız, şöyle dedi:

"Yeni köprümüzü hizmete sunarak, az da olsa teselli imk?nımız olacak. En son teknik ve imk?nlarla belki de Türkiye’de ilk defa denenen çalışmalarla en sağlam köprüyü inşa etmeye çalışıyoruz. Ödenek konusunda da herhangi bir sıkıtımız yok. Aralık sonunda firma köprüyü teslim edecek. Buna da ayrıca sevindik."

Köprünün çökmesiyle içinde 11 kişi bulunan minibüs ile köprüden geçen 4 kişi Filyos Çayı’na düşmüştü. 15 kişiden 10’unun cesedi bulunurken, kayıp 5 kişiye hala ulaşılamadı. Kayıpları aramalar sürüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!