Cag kebabı yiyip gittiler

Güncelleme Tarihi:

Cag kebabı yiyip gittiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2012 00:00

Ermenistan'dan Suriye'nin Halep kentine insani yardım malzemesi götürdüğü belirtilen Ermenistan sivil kargo uçağı, dün indirildiği Erzurum Havalimanı'nda aramadan geçirildi. Başbakan Yardımcısı Arınç, yükün insani malzeme olduğunun tespit edildiğini ve uçağın yoluna devam etmesine izin verildiğini söyledi. VIP binası önünde 3.5 saat arama yapılan uçağın 9 mürettebatına Dönerci Hacı Baba'dan cag kebabı ikram edildi.

Haberin Devamı

Dün saat 11.30 sıralarında Ermenistan'dan Suriye'nin Halep kentine insanı yardım malzemesi götüren kargo uçağının pilotu, Türkiye'den geçiş izni istedi.

ERMENİSTAN UÇAĞINDA ARAMA / Foto Galeri  

Türkiye ilk aşamada uçuşa izin verdi. Ancak uçakta arama yapılacağını da önceden Ermenistan makamlarına bildirdi ve uçağa kontrollü geçiş izni verildi. Bunun üzerine Türk hava sahasına giren Ermenistan uçağı, daha önceden yapılan bildirim gereği Erzurum Havalimanı'na indirildi. Ardından VIP binası önüne çekilen kargo uçağında arama yapılmaya başlandı. Güvenlik görevlileri, havalimanının VIP bölümüne giriş ve çıkışları kontrol altına aldı.

ERMENİSTAN UÇAĞINDA ARAMA / WEB TV 

Arama sırasında uçağın etrafında itfaiye araçlarının da bekletildiği görüldü. Ayrıca etrafına kamyonlar çekilerek gazetecilerin uçaktan görüntü alması engellendi.
Aramalarda herhangi bir bildirimsiz malzeme ile karşılaşılmadığı taktirde uçağın Halep'e gidişine izin verileceği belirtildi. Aramalar neticesinde uçakta sakıncalı herhangi bir malzemeye rastlanmadı. 

ERZURUM'A İNDİRİLEN UÇAĞIN ÖZELLİKLERİ

Erzurum'a indirilen uçak Air Armenia şirketine ait Antonov 12 tipi kargo uçağı... 2003 yılında kurulan özel havayolu şirketi Air Armenia’nın merkezi Erivan Zvartnots Havaalanı. Şirket sadece kargo taşımacılığı yapıyor. Destinasyonları arasında BDT, Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Afrika ülkeleri bulunuyor.

Antonov-12 uçakları aslında askeri taşımacılık için üretilmiş ancak daha sonra sivil kullanıma dönüştürülmüş. Dayanıklı yapısı nedeniyle zorlu koşullarda kullanılabilen uçağın tehlikeli, ağır ve çok büyük hacimli kargoları taşımaya uygun olduğu belirtiliyor. Uçağın iç hacmi “iki jeep büyüklüğünde otomobili alabilecek şekilde” diye tanımlanıyor.

Haberin Devamı

Ermenistan'dan yapılan açıklamalarda uçağın Suriye'ye, "Help a Brother" (Bir Kardeşine Yardım Et) kampanyası kapsamında gönderildiği belirtilirken, Daşnaksütyun Partisi Milletvekili Vahan Hovanisyan, "İnsani kargoda karabuğday, pirinç, şeker, makarna gibi gıda ürünleri bulunuyordu" diye konuştu.

Haberin Devamı

ARINÇ: "KONTROL EDİP GÖNDERDİK"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Erzurum’a indirilen Ermenistan kargo uçağı incelendi, beyanın doğru olduğu anlaşılınca havalanmasına müsade edildi" dedi.

ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI / WEB TV

Bir açılış sırasında gazetecilerin Ermenistan kargo uçağıyla ilgili sorusunu da yanıtlayan Arınç konuyla ilgili şu bilgiyi verdi: "Ermenistan Havayolları’na ait uçağın Halep’e giderken Erzurum’a inişe zorlandığını biliyoruz. Ermenistan tarafından şu beyan edilmişti; ’Biz insani yardım amacıyla Halep’e gidiyoruz.’ Uçak indirildi, incelendi. Bu beyanın doğru olduğu anlaşıldı. Uçağın havalanmasına müsade edildi. Demek ki biz bu konuda çok ciddiyiz. Çok iyi takip ediyoruz. İşimizi görevimizi yapıyoruz."

Haberin Devamı

UÇAK ERZURUM’DAN AYRILDI

Ermenistan’ın başkenti Erivan’dan kalkan ve Türkiye’nin hava sahasına girdikten sonra Erzurum Havalimanı’na indirilen insani yardım malzeme yüklü sivil kargo uçağı, yapılan aramanın tamamlanmasının ardından saat 17.20’de Suriye’nin Halep kentine uçtu.

GEÇEN HAFTA SURİYE UÇAĞI İNDİRİLMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta Moskova-Şam seferini yapan bir Suriye yolcu uçağı da sivil olmayan kargo taşıdığı gerekçesiyle Türk F-16'ları tarafından Esenboğa Havalimanı'na indirilmişti.


BAKAN YILDIRIM AÇIKLAMA YAPTI / WEB TV

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!