Savaşın meraklısı değiliz

Güncelleme Tarihi:

Savaşın meraklısı değiliz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Esenler, Havaalanı Mahallesi’nde düzenlenen kentsel dönüşüm töreninde tezkerenin TBMM’den geçmesi üzerine “Bakanların hangisinin çocuğu oraya gidiyor” eleştirilerine yanıt verdi.

Haberin Devamı

“Asla savaş meraklısı değiliz, ancak savaştan da uzak değiliz” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

Şu an arazideyiz

Biz şu anda arazideyiz. Nereye gitmemiz gerekiyorsa, başta şahsım olmak üzere oraya kadar da gideriz. Basit, avami ifadelerle AK Parti iktidarını test etmeye ana muhalefetin gücü yetmez. Ülkemize yapılan bu saldırıyı cevapsız bırakmadık, misliyle cevap verdik. Boş arazilere düştüğü için sadece nota ile işi bıraktık. 5 vatandaşımızın şehit olması nota ile geçiştirilecek iş değildi. Bu defa onların da canlarını yakacak şekilde misliyle cevabını verdik. Ülkemizin saygınlığına halel getirecek hiçbir girişimini karşılıksız bırakmadık, bırakmayacağız.

Damarımıza basılırsa

Asla savaş meraklısı değiliz ancak savaştan da uzak değiliz. Bu millet yeri gelmiş kıtalararası savaşları görerek savaşarak bugünlere gelmiştir. Birileri bize ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ diyor. Yurtta sulh cihanda sulh, sulhun egemen olduğu yerde olur. Bizim can damarımıza bastıkları yerde sulhu konuşamayız ‘Hazır ol cenge, sulhu salah istiyorsan’ denirken, yeri gelir cenk barışın anahtarı olur.

Haberin Devamı

Muhaliflerin yanındayız

Esad yönetimi, gözünü kan bürümüş şekilde, bırakın kendi vatandaşlarını, bizim vatandaşlarımızın dahi canlarına kasteden saldırılardan kaçınmıyor. Kendilerine nerelerden yardım geliyor, biz bunu da biliyoruz. Bunlar da bizim tüm istihbarat kaynaklarımızla elimizde. Biz Suriye halkının canını, namusunu, varlığını koruma mücadelesini çok önemli görüyoruz. Onun için de o muhalif güçlerin yanında yer aldık, yer alıyoruz. Esad rejiminin zulmü karşısında Suriye halkının yanında olmayı ahlaki, vicdani ve tarihi sorumluluğumuz olarak kabul ediyoruz. Türkiye, son olayda, nasıl gereken tepkisini kararlılıkla ortaya koymaktan çekinmediyse, Esad yönetiminin kendi halkına yönelik katliamlarına karşı da siyasi ve diplomatik tepkisini ortaya koymaktan çekinmiyor.

Esad’la Bodrum’da tatil yapmadım

(Kılıçdaroğlu’nun Esad’la Bodrum’da tatil yaptığı iddiası için) Eline diline dursun emi. Kaç kere açıkladım. Yapmadığım bir şeyi bana ‘Yaptı’ deme. Ben bir devletin başkanına gerekirse barış içindeysek, gerekirse kendi Boğaz’ımda, şu gördüğünüz İstanbul Boğazı’nda o tür seyahati de yaptırırım. Ama böyle bir şey yaptırmadım, o yok. Bodrum’da kendisiyle birlikte tatil yapmadım, tam aksine kendisini oraya davet ettim, orada 2-3 gün tatil yaptılar, ama malum bizim medyanın onların aile fotoğraflarını çekmeleri üzerine tatillerini yarıda kesip döndüler. Olayın aslı bu. Ama bunların yalan ciğerlerine işlemiş. Mesele cibilliyet meselesi. Dürüst davranmak diye bir şey yok.

Haberin Devamı

MHP’ye teşekkürler

BMM’den oybirliğiyle çıkması gereken tezkere maalesef CHP ve BDP’nin davranışları nedeniyle oyçokluğuyla çıktı. MHP’ye desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunlar hukuktan, kanundan usulden bî haberler. Yabancı ülke kavramını böyle dallandırıp budaklandırmak siyaset yapmak değil cehaletini ortaya sermektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!