200 kiloluk okul kapısı 5 yaşındaki Resul'ün üzerine düştü

Güncelleme Tarihi:

200 kiloluk okul kapısı 5 yaşındaki Resulün üzerine düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2012 12:21

TRABZON’da okulun 200 kiloluk demir kapısı, arkadaşlarıyla oynamak için okul bahçesine giren 5 yaşındaki Resul Demir’in üzerine devrildi. Kapının altında kalarak ezilen, başına aldığı darbeyle çenesi kırılan ve kulağı kopan küçük çocuk, yoğun bakım ünitesinde ölümle pençeleşiyor.

Olay, Bahçecik Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Ağabeyi Hami Demir ile evden çıkan ve arkadaşlarıyla TOKİ’nin yaptırdığı ve bu yıl öğrenime açılan Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesinde oynayan Namık Kemal İlköğretim Okulu 1’inci sınıf öğrencisi Resul Demir, üzerine düşen yaklaşık 200 kiloluk çelik kapının altında kalarak ağır yaralandı. Kafasına aldığı darbeyle kanlar içinde kalan ve minik bedeniyle demir yığının altında kıvranan çocuk, olayın ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda kırıklar oluşan, kafasına aldığı darbe sonucu çenesi kırılan ve kulağı kopan Resul Demir, Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı.

Küçük çocuğun yakınları, okulun daha önce yerinden çıkartılan çelik kapısının basit bir demir çubukla yerine tutturulduğunu, bu nedenle de çocukların oynaması sırasında Resul’ün üzerine devrildiğini belirterek suçlamada bulundu. Dede Osman Sarı, torununun hastanelik olmasında ihmalin söz konusu olduğunu belirterek, sorumluların hesap vermesini istedi. Sarı, "Okulun koskoca demir kapısı duvara gelişigüzel monte edilmiş bir demir parçası ile tutturulmuş. O demir parçası elle çıkartılıp takılabiliyor. Böyle bir demir parçası 200 kiloluk demir kapıyı nasıl ayakta tutsun? Çocuklarda güvenlik görevlisi olmadığı için engelle karşılaşmadan okula girdiler. İçeri girdikleri sırada da kapı üzerlerine düştü. Sorumlular bunun hesabını vermeli. Resul’ün vücudunda, çenesinin iki tarafında kırık var. Kafasında yarıklar oluşmuş, kulağı kopmuş. Arka arkaya ameliyat geçiriyor. Daha önce de benzer bir olay yaşanmış ama önlem alınmamış. Bu inşaatı yapan ve kontrol eden insanların sorumluluğu ortadadır. Sorumluların hesap vermesini bekliyorum. Bunun takipçisi olacağımızı herkes bilsin" dedi.

Bu arada, küçük çocuğun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve olayla ilgili soruşturmanın da sürdürüldüğü öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!