Başbakanlık'ta kritik zirve

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlıkta kritik zirve
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2012 19:22

Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni seçilen MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu ve Parti İçi Hakem Kurulu üyelerine parti genel merkezinde vereceği yemeği iptal etti. Başbakan Erdoğan, üçlü zirve yapmak üzere Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i Başbakanlık Konutu'na çağırdı.

Haberin Devamı

Akçakale’ye düşen bombanın ardından bakanlıkta acil toplantı yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Erdoğan ile görüşmek için Başbakanlık Resmi Konut’a geldi. Erdoğan ve Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan toplantıda çalışılan hareket planını masaya yatırıyor.

Öte yandan Elazığ'da bulunan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de, Resmi Konut'ta geldi. Toplantıya Genelkurmay 2. Başkanı Hulisi Akar'da katılıyor. 

Adalet Bakanı Sadullah Ergin  ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay konuta geldi ve toplantıya katıldılar.

Toplantının başlamasından 50 dakika sonra, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de konuta geldi.

Kabulde öğrendi

/images/100/0x0/55ea7ff9f018fbb8f8840188

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Akçakale’ye düşen bombayı Başbakanlık Resmi Konut’ta 20-20 Association adlı finans kulübü üyeleri ile görüşme sırasındayken öğrendi.

Telefon trafiği

Erdoğan görüşmenin hemen ardından, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ı arayarak ilk bilgileri aldı. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’le de telefonla görüşerek gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Yemeği iptal etti

Erdoğan telefon trafiği devam ederken, Resmi Konut’ta konuyla ilgili bürokrat ve danışmanlarıyla toplantıya başladı. Erdoğan bu toplantının uzaması nedeniyle yeni seçilen MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu ve Parti İçi Hakem Kurulu üyelerine parti genel merkezinde vereceği yemeğe gitmedi. Davetliler yemeği Erdoğansız yemek zorunda kaldı.  

Suriye bombası Türkiye'ye düştü
Detayı için tıklayınız
Akçakale'den önce bomba sonra biber gazı
Detayı için tıklayınız
Başbakan olayı nasıl öğrendi
Detayı için tıklayınız
Dışişleri'nde olağanüstü toplantı
Detayı için tıklayınız
Hükümetten ilk açıklama Çelik'ten
Detayı için tıklayınız
O oyun gerçek mi oluyor?
Detayı için tıklayınız
Türkiye şimdi ne yacak
Detayı için tıklayınız
Dehşet anlarından ilk görüntüler
Detayı için tıklayınız
CNN Türk muhabiri 15 gün önce böyle uyarmıştı
Detayı için tıklayınız
CHP Akçakale'ye heyet gönderdi
Detayı için tıklayınız
Arınç: Karşılık vereceğiz
Detayı için tıklayınız

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!