Erdoğan kongreye katılımlarla ilgili eleştirilere cevap verdi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan kongreye katılımlarla ilgili eleştirilere cevap verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2012 00:00

Erdoğan, Barzani’yi davet ettiği için kendisini eleştiren MHP’ye yüklendi: “Kimleri çağırıp çağırmayacağımızı MHP’ye mi soracağız? Anadolu’da, ‘misafir ev sahibinin kuzusudur’ sözü vardır. Seni ev sahibi davet ediyor, sen de kuzu kuzu gelirsin, orada oturursun. Ne ikram edilirse yersin, içersin, teşekkür eder, ayrılırsın. Ama bunlarda Anadolu kültürü de yok.

Haberin Devamı

Basına akreditasyon yasağıyla ilgili olarak da, “Çağırmaya mecbur muyum? Yok böyle 25 kuruşa simit ya. Hadlerini bildirmek cevabımızdır” diyen Erdoğan, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında özetle şunları söyledi:

 Her gün her türlü hakaret

AK Parti’yi çekemeyebilirsiniz, kıskanabilirsiniz ama siyasetin asgari uyulması gereken nezaket kuralları vardır. Bunları hiçe sayarsanız sadece kendi ciddiyetinizi, ağırlığınızı ortadan kaldırırsınız. Birinin bahanesi şu: Güya bazı gazetelerin kongreye davet edilmemesi. Bu bizim sorumluluğumuz; mecbur muyum? Her gün, her türlü hakareti yapacaksın, yalan yanlış her türlü her şeyi yazacaksın, söyleyeceksin ve buna rağmen biz yine davet edeceğiz. Yok böyle 25 kuruşa simit ya. Neymiş; ‘basına, medyaya engel konulmazmış.’ Doğru konulmaz. Biz zaten koymuyoruz, öyle bir derdimiz yok. Ama o medya bize saygısızlık ettiği zaman, bize yalan yanlış her gün küfür yağdırdığı zaman, ona haddini bildirmek de bizim cevabımızdır. O gün salonda olan, yazılı ve görsel medyada bize saldıranlar yok mu? Yine var. Salon onlarla yine tıklım tıklım doluydu.

Haberin Devamı

CHP’liler yuhalamıştı

Sayın Kılıçdaroğlu, sen İstanbul’da belediye başkanı adayıyken, basın toplantılarına bazı gazeteleri çağırmadığını niye unutuyorsun? Sen bir defa dürüst ol. Ama bu anamuhalefet liderleri hitabında böyle bir anlayış yok. Çok ciddi bir zaaf içinde. Bunu bahane ederek gelmemişler. Sen partimi davet ettiğim zaman, iki arkadaşımı gönderdim, kongrene katıldılar, yuhalamalara rağmen.

MHP’ye mi soracağız

Onları kongremizi organize etmeleri için, kimleri çağırıp kimleri çağırmayacağımızı belirtmeleri için davet etmedik ki. Kimleri çağırıp çağırmayacağımızı MHP’ye mi soracağız? Anadolu’da, ‘Misafir ev sahibinin kuzusudur’ sözü vardır. Seni ev sahibi davet ediyor, sen de kuzu kuzu gelirsin, orada oturursun. Ne ikram edilirse yersin, içersin; teşekkür eder, ayrılırsın. Bunlarda Anadolu kültürü de yok. Biz onları kongremizi yerinde izlemeleri, demokrasi şölenimize şahit olmaları için davet ediyoruz. Kongre salonunda gördüklerini kendi kongrelerine uyarlamalarından da hiç bir rahatsızlık duymayız.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı seçimi tarihi

Artık önümüzde 3 önemli dönüm noktası bulunuyor. Belediyecilik bizim işimiz, buradaki başarımız bellidir. Biz halkımıza çok daha iyi hizmetleri bizzat götürmek istiyoruz. Tarihi önemde bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaşayacağız. AK Parti olarak bu süreci en ideal şekilde geride bırakacak, yine ilklere imza atacak başarılı bir performans sergileyeceğiz. 2015 seçimi, bilhassa bizim 2023 hedeflerimizi hayata geçirmemiz bakımından kritik önem taşıyan bir seçim olacak.”              

CHP’ye çağrımızda riya yok

CHP’ye, ‘Gelin terör meselesine köklü çözüm getirmek için birlikte çalışalım’ çağrısında bulunduk. Biz bu çağrımızda samimiyiz. Bu çağrının içinde en küçük bir riya, en küçük bir siyasi hesap yok. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil üzümü yemek. Bizim çağrımız kendisine sorulduğunda verdiği cevap şu: ‘Gelsin bakalım, kapımız açık’ diyor. Bu ifade daha işin başında ortaya konulmuş bir gönülsüzlük, oyun bozanlık ifadesidir.

Haberin Devamı

Kendileri diz çöktü

CHP Genel Başkanı’nın derdi başka. Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl Meclis açılırken de böyle garip tavırlar içine girmişler, hatta bize diz çöktürmekten dahi bahsetmişlerdi. Sonra kim diz çöktü? Kendileri diz çöktü. Dürüst, samimi olacaksın. Eğer dürüst, samimi olmazsan Arapların bir atasözü var, tekrar söylüyorum; ‘Men dakka dukka.’ İşte buraya geldiniz.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!