YazıcıoÄŸlu'nun ölümüyle ilgili iddialar tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Yazıcıoğlunun ölümüyle ilgili iddialar tartışıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 01, 2012 14:28

CNN TÜRK’te dün gece yayınlanan Prof. Dr. Sevil Atasoy’un hazırlayıp sunduğu "Suç ve Delil" programında, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği şüpheli helikopter kazası tüm detaylarıyla ekrana taşındı.

Helikopterin düştüğü yerin belirlenmesinde yaÅŸanan harita krizi yüzünden bir türlü olay mahalline ulaşılamamasının, Muhsin YazıcıoÄŸlu’nun eÅŸi Gülefer YazıcıoÄŸlu’nun olayla ilgili şüphelerini artıran en önemli konu olduÄŸu ifade edildi.  Â
 
Programa BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Gürsel Çetin ve kazayla ilgili 60 civarında haber yapan gazeteci Köksal Akpınar katıldı.

ARAMA KURTARMA KASTEN YAPILMADI

Khaber.com.tr’nin haberine göre, programda helikopterin düştüğü yerin belirlenmesinde yaşanan harita krizi yüzünden bir türlü olay mahalline ulaşılamaması, Gülefer Yazıcıoğlu’nun olayla ilgili şüphelerini artıran en önemli konu olduğu ifade edildi. Yazıcıoğlu arama kurtarma çalışmalarının kasten yapılmadığını öne sürdü.

İSMAİL GÜNEŞ’E SAĞ ULAŞILABİLİRDİ
/images/100/0x0/55eb304ff018fbb8f8b116f2


Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Gürsel Çetin ise İHA muhabiri İsmail Güneş "sağ olarak kurtarılabilirdi" dedi. Prof. Dr. Çetin, "şayet olay mahalli tespit edilip zamanında helikopterin düştüğü yere ulaşılsaydı kazazedeler kurtarılabilir miydi?" şeklindeki soruya otopsi sonuçlarından yola çıkarak cevap verdi.

Prof. Dr. Çetin şöyle konuştu: "İsmail Güneş’in otopsi raporlarını inceledim. Kırıkları var. Sonradan öğrendiğimiz kadarıyla 4-6 saat arasında da yaşamış. Ölüm sebebi donma. Kırıkları ölüme sebebiyet verecek nitelikte değil. Diğerleri için net bir şey söylemek zor. Ama zamanında olay yerine gidilseydi İsmail Güneş kurtarılabilirdi."

ATASOY’DAN ŞOK AÇIKLAMA

Şüpheli helikopter kazasıyla ilgili uzun süredir kamuoyunun gündeminden düşmeyen karbonmonoksit konusunda Prof. Dr. Sevil Atasoy, ölen 6 kişinin kanında bulunan karbonmonoksit oranlarını yorumladı.

Prof. Dr. Atasoy şöyle konuştu:

"Uluslararası yönergelere göre hava araçları kazalarında kanda karbonmonoksit ve siyanür aranması zorunludur. Burada DDK raporuna göre siyanür bulunamamış. Siyanürün bulunamaması helikopter içinde kaza sonrası bir yangının olmadığı anlamına geliyor. Dolayısıyla ölenlerin kanlarında yüksek oranda bulunan karbonmonoksit miktarının izahının mutlaka yapılması gerek. Özellikle öldüğünde kanında yüzde 26 oranında karbonmonoksit çıkan İHA muhabiri İsmail Güneş’in uzun süre yaşaması ve açık havada bulunması bu oranın esasında çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. Buradan şu sonuca ulaşılabilir ya bu analizler hatalı ya da ölenler nereden kaynaklandığını bilemeyeceğim egzoz gazı solumuş olmalılar".

KANDA KARBONMONOKSİT YENİDEN ÖLÇÜLMELİ

Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy kanda yeniden ölçüm yapılmasının soru işaretlerini ortadan kaldıracağını da söyleyerek "Yanlış yüksek sonuçlara yol açabilecek kokuşma ve çürüme ürünlerinin bertaraf edildiği özel yönetemlerde eldeki mevcut kanlarda yeniden karboksihemoglobin ölçümü yapılmadan bu çelişki giderilemez" şeklinde konuştu.

Gazeteci Köksal Akpınar ise savcılıkta verilen bir ifadeyi ilk kez açıkladı. Akpınar Kahramanmaraş’ta yakıt ikmalı sırasında pilot Kaya İstektepe’nin içtiği sıvının içine herhangi bir şey atılması olayının soruşturma dosyası içinde ifade olarak yer aldığını söyledi. Akpınar savcılığın bu konuyu soruşturduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği helikopter kazasını soruşturan savcılık Suç ve Delil Programının kayıtlarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!