ErdoÄŸan kongre öncesi salonda

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan kongre öncesi salonda
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 23:31

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 4. Olağan Büyük Kongresi öncesi Başbakan Erdoğan, kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu'na gelerek incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

BaÅŸbakan ErdoÄŸan ile birlikte kongre salonuna, AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve AB Bakanı ve BaÅŸmüzakereci Egemen Bağış'la geldi.Â

Türkiye'de ilk defa bir siyasi parti kongresinden full HD canlı yayın gerçekleştirilecek. Türkiye'nin 39. partisi olarak, 14 Ağustos 2001'de siyasi hayattaki yerini alan ve 3 Kasım 2002, 22 Temmuz 2007 ve 12 Haziran 2011 seçimlerinde tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ankara Spor Salonu'ndaki kongresi saat 10.00'da başlayacak.

HAZIRLIKLAR SABAHA KADAR SÃœRECEK / FOTO GALERÄ°

Kongrede, yoklama ve açılışın ardından divan oluşturulacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, isteğe bağlı olarak yurt dışından gelen konuklar konuşma yapacak.

Haberin Devamı

Kongreye, aralarında başbakanların bulunduğu yaklaşık 80 yabancı konuğun katılması bekleniyor.

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nde daha sonra Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partililere seslenecek. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından kongre, divanın belirlediği gündemle faaliyetlerine devam edecek.

Kongrede, dilek ve temennilerin okunmasının ardından da seçimlere geçilecek. Bu bölümünde Genel Başkan, Merkez Karar ve Yürütme Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Kurulu üyeleri seçilecek. Başbakan Erdoğan'ın, kongreye tek genel başkan adayı olarak katılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!