Bahçeli'den Erdoğan'a jet yanıt

Güncelleme Tarihi:

Bahçeliden Erdoğana jet yanıt
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 11:53

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın 'Gerekirse İmralı'yla görüşülebir' sözlerini eleştirdi.

Haberin Devamı

Bahçeli, 5 Kasım 2009 tarihinde yapılan 9’uncu Olağan Büyük Kurultay’da görev üstlenen Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle son kez toplantı yaparken, 10. Olağan Büyük Kurultayı’nın 4 Kasım 2012 günü yapılması resmi olarak kararlaştırıldı. MHP lideri, son günlerde basına yansıyan "Terörle mücadelede yöntem değişikliği" haberlerini hatırlatarak, şöyle dedi;

"Terörle mücadelede yöntem değişiklikleriyle başarısızlığını zımnen kabullenen AKP zihniyetinin, şimdi de tam saha pres ve alan savunması stratejisinden fayda umduğu anlaşılmaktadır. Ne var ki, terörle mücadelede asıl meselenin nasıl bir yöntemin takip edildiğinden ziyade siyasi kararlılık ve inandırıcılık konusu olduğu bugüne kadar hep görmezden gelinmiştir. Görüldüğü kadarıyla; "güvenlikçiler-müzakereciler arasında yaşanan düello iktidarı tümüyle sarıp hareketsiz bırakırken, PKK terör örgütü bulduğu her fırsatı kana ve şehide tahvil etmektedir. Bir yanda mütareke ve müzakere çağrıları süfli ağızlarca gündeme taşınıp PKK’ya umut aşılanırken, diğer yanda vatan evlatları hayatlarını kaybetmektedir."

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'A 'İMRALI' YANITI

Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın "Gerekirse İmralı’yla yeniden görüşülebilir" sözlerini eleştirirken şunları söyledi:

"Başbakan Erdoğan, kan ve vahşetin sorumlusu olan İmralı canisiyle yeniden görüleşebileceğini, Adalet Bakanı da bebek katilinin sözde çözüm sürecine dahil edilebileceğini vurgun yemişçesine dile getirmişlerdir. İstanbul Milletvekilimiz Engin Alan başta olmak üzere, terörle mücadele eden kahramanları dört duvar arasına hapseden ve hukukun başına çuval geçiren AKP zihniyetinin, İmralı’dan hala medet umması affedilmez bir hezeyandır. Silivri hapishanesinde mücadeleyi mahkum, İmralı’da müzakereyi meşrulaştıran bu seviyesizlik dünya durdukça nefret ve öfkeyle anılacaktır. Terör destekçileri ve elebaşları pervasızca zehirlerini kusarken, teröriste haddini bildiren ve darbe heveslileriyle aralarına mesafe koyan milliyetçi-vatanseverlerden intikam alınması kimsenin yanına kalmayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar, Doğu’da PKK, batı’da AKP Türk milletinin şeref ve bağımsızlık hakkını savunan değerli isimleri davalarından ve ideallerinden caydıramayacaktır."

Haberin Devamı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kısa kararın gerekçesi bir an önce açıklaması gerektiğini belirten Bahçeli, temyiz aşamasında Yargıtay’ın "Tahammül edilemez noktaya ulaşan haksızlığı" mutlaka düzeltmesi gerektiğini savundu.

SARIGÜL’E ELEŞTİRİ

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül’ün ’Türkiye Birleşik Devletleri’ tezinin medyada yer aldığını hatırlatarak bunu eleştiren Bahçeli, böyle bir büyümenin yok olmaya sebep olacağını savundu. AK Parti’nin hafta sonu yapılacak kongresine de değinen Bahçeli şunları söyledi;

"Şişli Belediye Başkanının ’Türkiye Birleşik Devletleri’ adıyla gündeme taşıdığı büyürken yok olmayı sağlayacak tehlikeli önerisi ve ek olarak yıkımda rol kapmak maksadıyla malum mihraklara şirinliğe kalkışması bunlar arasında yer almıştır. Üstelik AKP, bu hafta sonunda yapılacak büyük kongresinde terörün azmettiricisi ve besleyicisi peşmergeyi, Türk milletine nankörlük yaparcasına ağırlamayı planlamaktadır. Irak’ın kuzeyinde katilleri barındıran, palazlandıran ve üzerimize kışkırtan Barzani Başbakan Erdoğan’la kucaklaşacak ve alkışlanacaktır."

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!