Cumhurbaşkanı'na Facebook'ta hakarete hapis

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanına Facebookta hakarete hapis
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 16:07

ZONGULDAK’ta oturan emekli 52 yaşındaki Ali C. A., sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hakaret ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada 1 yl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Geçen 15 ve 18 Şubat tarihlerinde facebook’taki sayfasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün fotoğrafını paylaşıp, altına hakaret içeren ifadeler yazan 3 çocuk babası Ali C. A. hakkında, ’Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Ağırman, 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Ali C. A., pişman olduğunu söyledi. Ali C. A., Facebook’taki paylaşımların suç olduğunu bilmediğini ileri sürdü. Ali C. A., "Çok pişmanım. Emekliyim. Bu yaşıma kadar karakola bile yolum düşmedi. Sabıkam da yok. Mahkemeden beraatimi istiyorum" dedi.

Ali C. A.'nın paylaşımlarının hakaret içerikli olduğu kanaatine varan mahkeme, sanığı 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırırken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Ali C. A.'ya daha önce de sosyal paylaşım sitesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği, halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak aşağıladığı iddiasıyla yargılandığı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!