Mezar açma doğru değil ama hukuki

Güncelleme Tarihi:

Mezar açma doğru değil ama hukuki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 00:00

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ile görüşerek babasının mezarının açılışında nasıl bir yöntem izleneceğine dair bilgi aldı.

Haberin Devamı

Başsavcı Turan Çolakkadı ve vekili Oktay Erdoğan ile yaklaşık 45 dakika görüşen Özal, dinen mezarın açılmasını doğru bulmadıklarını, ancak hukuken verilmiş bir karar olduğunu belirterek şunları söyledi:

Manevi olarak istemiyoruz

“Mevtayı rahatsız etmek çok doğru bir şey değil. Manevi olarak hiç birimiz istemiyoruz. Ama artık bu Devlet Denetleme Kurulu raporundan sonra ölümün şüpheli olduğu netleşti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılmasıyla ilgili karar verildi. Bu açılacak. Bunun, doğru yöntem, doğru teçhizat ve bu işi bilen kişilerce yapılmasını istiyoruz. Başsavcılığın da bütün derdi bunun doğru yapılması. Mezarın açılması esnasında benim de orada olmamı istiyorlar. Ne zaman açılacağına dair henüz bir gün belirlenmedi. Ön çalışma sürüyor. Belirlendiği zaman bana tebliğ edecekler. Annem gelmek istemiyor. Ben de annemin gelmesini istemiyorum. Aileden sanırım bir tek ben olacağım.”

Haberin Devamı

Saçlar annemin kontrolünde

Turgut Özal’ın yurtdışında bir kasada olduğu belirtilen saç kıllarının savcılığa verilip verilmeyeceğine ilişkin soruyu ise Ahmet Özal, “Bu annemin kontrolünde. Uçtan alınmış bir saç. İnceleme yapılması için kökten alınmış bir saç olması gerekir. Zaten mezar açıldığında kemik ve saç orada” diye yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!