Suriye kurşunu anne ve kızını vurdu

Güncelleme Tarihi:

Suriye kurşunu anne ve kızını vurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 10:25

Akçakale’de Suriye tarafından gelen serseri kurşun önce 5 yaşındaki Zehra’yı, ardından 35 günlük bebeğini emziren annesi Hedle’yi vurdu.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nden Burcu Karakaş'ın haberine göre, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yeni doğan bebeğini emzirirken yanında oturan 5 yaşındaki kızı Zehra ile balkondan giren mermiye hedef olan Hedle Alma (35), hala olayın şokunda.
Hedle hanım 35 günlük bebeğini evlerinin 2. katında emzirirken kızı Zehra yanlarına çıkmış. Zehra, annesi kardeşini emzirirken kardeşini öpmek için uzanmış. Her şey Hedle hanım, “Kızım şimdi sırası değil, bırak” diyerek elini havaya kaldırarak Zehra’yı uzaklaştırmaya çalıştığı sırada olmuş. Kapısı açık balkondan içeri giren mermi Zehra’nın kolunu delip geçtikten sonra annesinin eline saplanmış. Zehra çığlık çığlığa bağırmaya başlamış. Hedle hanım, yaralı eliyle bebeğini taşırken diğer eliyle de Zehra’nın kolunu tutarak can havliyle merdivenlere atılmış. Elinden akan kan İsa bebeğe de bulaşmış: “Zehra çok ağlıyordu. Eti koptu. Bir elimle onun kolunu tutuyordum. Diğer kolumda bebek. Yallah dedim, dışarı atıldık.”

Haberin Devamı

Kime şikayetçi olacağız?
Yengesi Emine hanıma, “Vurulduk, vurulduk” diye seslenince komşular koşmuş imdada. Komşularla arabaya atlayıp Akçakale Devlet Hastanesi’ne gitmişler. Hedle hanım, vahim bir iddiada bulunuyor: “Biz hastaneye gittik. Önden pansuman yaptılar. Bizden sonra Suriyeli yaralılar getirildi hastaneye. Önce onları aldılar ameliyata. Sonra da elimdeki kurşunu çıkarmak için bana baktılar.”
Zehra hala kendine gelememiş. Annesi kızının ilk gece uyuyamadığını anlatıyor. Hala da geceleri ara sıra uykusundan uyanıyormuş.
Hedle hanımın eşi Mustafa Alma, Malatya’da hamallık yapıyor. Telefon gelince kendini Akçakale’ye atmış: “Eşim telefon açtı. Şoka girdim. Hemen atlayıp geldim.”
Mustafa bey, mağduriyetlerini nereye bildireceğini düşünüyor kara kara. “Kime şikayetçi olayım, bilemedim” derken düşünceli. Ayda “taş çatlasa” 600 lira kazanan Mustafa bey, iş için birkaç gün içinde Malatya’ya dönmek zorunda: “Ben gidince bunlara kim bakacak, bilmiyorum.”

'Top sesine ağlıyorum'
Alma ailesi, o günden beri korkudan üst kata hiç çıkamamış. Çoluk çocuk giriş kattaki babaanneyle dedenin evinde kalıyorlar. Olay gününden beri gözüne uyku girmeyen Hedle Alma, “Geçen gece havan topu sesi gelince oturdum korkudan ağladım” derken çocukları için endişe ettiğini söylüyor. Tek eliyle 35 günlük bebeğine bakmakta zorluk çekiyor ama yapacak bir şey yok: “Şimdi rezil oldum. Kayınvalidem, kayınpederim yardım ediyorlar ama onlar da yaşlı. Çamaşırları da elde yıkıyorum, çamaşır makinesi yok. Mecbur her işi yapıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!