Bitlis'te askeri konvoya saldırı

Güncelleme Tarihi:

Bitliste askeri konvoya saldırı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 12:58

Bitlis'in Güroymak İlçesi Aşağı Kolbaşı Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında menfeze yerleştirilen bomba uzaktan kumanda düzenekle patlatıldı. Konvoyun geçtikten sonra patlamanın yaşandığı ve can kaybının yaşanmadığı belirtildi. Valilik, konvoyun BDP Genel Başkanı Demirtaş için tedbir almaya giderken hedef alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Patlama, bugün saat 10.00 sıralarında Güroymak-Bitlis Karayolu üzerinde bulunan Güroymak ilçesi'ne yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Aşağı Kolbaşı Köyü yakınlarında meydana geldi. Askeri konvoy, Bitlis'ten Güroymak ilçesi'ne doğru giderken, menfeze yerleştirilen bomba, uzaktan kumanda düzenekle patlatıldı. Patlama, konvoyun geçişinden sonra meydana geldiği için can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Patlamanın ardından kaçan PKK'lıların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, karayolu da araç trafiğine kapatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Saldırı ile ilgili Bitlis Valiliği de yazılı açıklama yaptı. Valilik, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"23.09.2012 Pazar günü saat 11:30 sıralarında,Güroymak ilçemizde Güroymak Belediyesi tarafından, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla düzenlenecek olan park acılışı ve konser proğramında emniyet tedbiri almak üzere görev alan askeri araçların geçişi sırasında Güroymak-Bitlis Karayolunda mayın patlaması meydana gelmiştir. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır."

Haberin Devamı

DEMİRTAŞ PARTİ TOPLANTISINDA KONUŞTU

Bu arada partisinin Bitlis İl Kongresi için kente gelen BDP Genel Başkanı Demirtaş burada yaptığı konuşmada, akan kanın durması için müzakerelerin yapılmasını istediklerini söyledi. Onbinlerce ana babanın yüreğinin evladının yanında olduğunu belirten Demirtaş, "Yılardır ’diyalog, konuşma’ diye diye dilimizde tüy bitti. Muhatapları ile konuşarak bu konuyu çözeceksiniz. Oslo’da ve İmralı’da yaptığınız gibi. Muhatapları dinleyeceksiniz. Süresi 10 yıl mı, 20 yıl mı sürer bilinmez? Ancak ne kadar sürerse sürsün ölümden, savaştan daha iyidir" dedi.

DEMİRTAŞ’IN KONUŞMASININ TAMAMINI OKUYUN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!