Darbe Komisyonu yurt dışına gitmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Darbe Komisyonu yurt dışına gitmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 11:29

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun yurt dışı gezi programının, zaman darlığı gerekçesiyle şu an için gündemde olmadığı bildirildi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, AA muhabirine yaptığı açılamada, komisyonun yurt dışı gezi programının bulunmadığını, şu an için böyle bir gündemlerinin olmadığını söyledi.
Şahin, bazı komisyon üyeleri tarafından, komisyonun, askeri darbe olmuş ülkelerde de araştırma yapması gerektiğine ilişkin öneriler getirildiğini hatırlatarak, ancak zamanın daralması sebebiyle yurt dışı programın şu an için olmadığını ifade etti.
Geçmişte askeri darbelere sahne olmuş AB ülkelerinden Yunanistan, Portekiz ve İspanya'ya gidip bu ülkelerin deneyimlerini yerinde incelemek gerektiğine ilişkin öneride bulunan bazı komisyon üyeleri, adı geçen ülkelerde askeri darbe süreçlerinde nelerin yaşandığı, daha sonra demokratik hayata nasıl geçildiği ve demokrasinin nasıl kurumsallaştığının araştırılması gerektiğini ifade etmişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!