Hainin sinsice yaklaşıp polisi arkadan vurduğu an

Güncelleme Tarihi:

Hainin sinsice yaklaşıp polisi arkadan vurduğu an
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 02:04

Polis Tuncay Akyüz, Van’daki hastanenin acil servisinde nöbet tutuyordu.

Haberin Devamı

Akyüz, odasının kapısında dururken, arkasından sinsice yaklaşan silahlı saldırgan, gömleğinin altına sakladığı tabancasını çıkartarak Akyüz’ü kafasından vurdu.

NÖBET TUTAN POLİSE SİLAHLI SALDIRI / WEB TV

Tek kurşun

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nöbet tutan polis Tuncay Akyüz, terörün hedefi oldu. Saat 22.00 sıralarında, hastanenin acil servisi girişine gelen bir kişi, Akyüz’e arkasından yaklaşıp kafasına bir el ateş etti. Saldırgan, Akyüz’ün silahını da alarak kaçtı. 3 aylık çocuk babası Akyüz, yoğun bakım servisinde tedaviye alındı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan polis memuru Tuncel Akyüz şehit oldu. Tunceli’nin Ovacık Başsavcısı Murat Uzun da adliye lojmanlarındaki evinin önünde benzer bir saldırı sonucu şehit olmuştu.

Haberin Devamı

Şehit polise hazin tören

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis girişinde nöbet tutuğu sırada uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Tuncay Akyüz için Van Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

/images/100/0x0/55ead275f018fbb8f898e5e2

Törene, Van Vali Vekili Mehmet Yüzer, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Başsavcı Osman Nuri Güler, Van Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, askerler ve polisler katıldı.

Şehidin eşi Kübra Akyüz ise 3 aylık bebeği Zeynep’le geldiği törende hayli bitkindi. Güçlükle ayakta durabilen Kübra Akyüz, Vali Vekili Yüzer ile Emniyet Müdürü Yurdakul tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Şehit eşi Akyüz, ağlayarak hainleri sevindirmeyeceğini belirterek, "Eşim şehit oldu. En yüksek mertebeye ulaştı. Rabbim onu şefaatine nail etsin. Dik duracağım, güçlü olacağım" dedi.

Şehit polis Tuncay Akyüz’ün bayrağa sarılı tabutu, tören alanına getirildikten sonra, saygı duruşunda bulunuldu. Şehidin özgeçmişinin okunmasından sonra Vali Vekili Yüzer, bir konuşma yaptı. Yüzer, "Hastaneler, insanların tedaviye geldiği, muhtaç insanların tedavi gördüğü yerlerdir. Hastaneler annelerin yeni canlı dünyaya getirdiği yerlerdir. Hastaneler can alma yerleri, cana kıyma yerleri değildir. Gözü dönmüş terör örgütü, depremden sonra da Van ilinde devletimizin, vatandaşımızın rahat bir yuvaya kavuşması için oluşturduğu konteyner kentlerde sadece konteynerlerin güvenliğinden sorumlu 2 polis arkadaşımızı şehit etmiştir. Yine dün de tek görevi orada güveliği sağlamak olan polisimizi şehit etmişlerdir. Ben sözlerin kifayetsiz, cümlelerin kabiliyetsiz olduğunu biliyorum, acılarınızı dindirmeyeceğini biliyorum. Tüm milletimize ve şehidimizin mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Allah büyük sabırlar versin" dedi.

Haberin Devamı

Tören sırasında Van Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Tuncay Bozkurt da gözyaşlarını tutamadı.

Yapılan törenin ardından şehit polis Akyüz’ün tabutu, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra ambulansa konuldu. Şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Osmanye’nin Bahçe İlçesi’ne gönderildi.

Osmaniye'ye ateş düştü

Şehit düşen polis memuru Tuncay Akyüz’ün, Osmaniye’nin Bahçe İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü.

Polis memuru Tuncay Akyüz’ün Osmaniye’nin Bahçe İlçesi İstiklal Mahallesi’ndeki baba evine yetkililer tarafından acı haber verildi. Vatandaşlar cenaze evine akın ederken, Türk bayrakları asılan evin önünde sağlık ekipleri bekletildi.

Bahçe Kaymakamı Oktay Çağatay ve Belediye Başkanı Murat Altundiş, şehidin babası Abdurrahman Nafiz Akyüz ve annesi Şadiye Akyüz’e başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Şehit polis Tuncay Akyüz’ün iki yıl önce Kübra Akyüz’le evlendiği ve 3 ay önce baba olduğu öğrenildi.

Bu arada konvoy oluşturan araçlar, şehit naaşını almak üzere Gaziantep’e hareket etti.

TUNCELİ'DE KARAKOLA SALDIRI / WEB TV

Tunceli'de 1 şehit

TUNCELİ’nin Nazımiye ilçesinde gece saat 21.00 sıralarında 2 karakola eş zamanlı saldırı düzenlendi. İlçe merkezine 25 kilometre mesafedeki Şehit Mehmet Jandarma Karakolu ile 2 kilometre uzaktaki Gökçek Jandarma Karakolu hedef alındı. Yağmurlu ve sisli havada düzenlenen saldırılarda 1 asker şehit oldu, biri karakol komutanı üsteğmen olmak üzere 7 asker de yaralandı. Bölgeye giden yollara PKK’lıların yardım gelmesini engellemek için uzaktan kumandalı patlayıcı tuzakladığı da belirlendi. Tunceli...

Haberin Devamı

Saldırıda Şehit Mehmet Jandarma Karakolu’ndaki askerlerden Mustafa Akar şehit oldu, 7 asker yaralandı. Karakol komutanın da saldırıda yaralandı. Sağlık durumu ağır olan bir kişi helikopterle Elazığ Asker Hastanesine sevk edildi.

Terhisine 2 ay kalmıştı

PKK’lı teröristlerin karakola yaptıkları saldırıda şehit olan jandarma komando er 21 yaşındaki Mustafa Akar’ın, Samsun’daki ailesine acı haber bu sabah ulaştı. Annesi ve babası 15 yıl önce boşanan şehit Mustafa Akar’ın, iki kardeşiyle birlikte İzmir’de yaşadıkları belirtildi.

Jandarma Komando Er Mustafa Akar’ın şehit olduğu haberi memleketi Samsun’un Ayvacık İlçesi Orhangazi Mahallesi’nde oturan yakınlarını acıya boğdu. Şehidin, annesi Semiha Sarıoğlu ile babası Hayri Akar’ın boşanmaları üzerine, ablası 23 yaşındaki Çiğdem ve 17 yaşındaki kardeşi İbrahim ile birlikte İzmir’de yaşadıkları belirtildi.

Haberin Devamı

Terhisine 2 ay kalan Mustafa Akar’ın üvey babası Celal Sarıoğlu’nun evine Türk bayrakları asıldı. Askere gitmeden önce inşaatlarda çalışan Mustafa Akar’ın cenazesi bugün askeri uçakla Samsun’un Çarşamba Havaalanı’na getirilecek.

Şehit er Mustafa Akar, yarın Ayvacık İlçesi’nde yapılacak törenle toprağa verilecek.

2 öğretmen kaçırıldı

PKK’lılar, dün saat 17.00 sıralarında Muş’tan Diyarbakır yönüne giden araçta bulunan 2 öğretmeni yanlarına alarak kaçırdı. Öğretmenleri kurtarmak için operasyon başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!