ErdoÄŸan'dan Balyoz yorumu

Güncelleme Tarihi:

ErdoÄŸandan Balyoz yorumu
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 18:24

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs Üniversitesi'nin düzenlediği fahri doktora töreninden sonra mahkemenin açıkladığı Balyoz kararlarıyla ilgili konuştu. Başbakan Erdoğan tarihi Kudüs fotoğraflarından oluşan sergiyi gezerken salondaki televizyonda Balyoz kararlarının açıklanması ilginç bir görüntü oluşturdu.

Haberin Devamı

BaÅŸbakan Balyoz davasında verilen kararla ilgili şunları söyledi: Â

"Gerekçeyle ilgili hiçbir bilgim yok. Gerekçeyi bilmeden bu konuyla ilgili açıklama yapmam doğru olmaz. Kaldı ki gerekçeyi gördükten sorna da bunun şu andaki kararla, mahkeme kararından sonra bir de malum yargıtay süreci var. bunu da görmek durumundayız. Bizim bütün temennimiz bütün arzumuz buradan haklı bir kararın çıkmasıdır. Bunu bekleriz. Ama şu anda noktanın konulduğu bir durum değildir. Çünkü devam eden bir süreç var. o devam eden süreçten sonra ortaya ne çıkar onu bilemem, gerekçeyi gördükten sonra yorum yapma imkanına kavuşabilirim."

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BALYOZ YORUMU / WEB TV

FAHRİ DOKTORA TÖRENİNDEN KARELER

HÃœKÃœMET VE MUHALEFETTEN Ä°LK YORUMLAR

Mahkemenin Balyoz Davası kararının ardından ilk tepkiler hükümet ve ana muhalefet tarafından geldi. Hükümet adına konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kararın nihai olmadığını belirtirken, duruşmayı izleyen CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, hukuk katliamı yaşandığını belirtti.

Hükümet kanadından ilk tepkiyi veren Bozdağ, cezaların kesinleşmiş olmadığını ve Yargıtay safhasının beklenmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CNN Türk'ün Ana Haber Bülteni'ne canlı bağlanarak Balyoz Davası kararlarına ilişkin soruları yanıtladı. Kararı sert bir dille eleştiren Gürsel Tekin, "Baştan beri alınan kararların tamamı siyasi karardır. Eğer hukuken işlemiş olsa, tüm kararlara baktığınızda, telefon dinlemeleri ve lüzumsuz belgelerle, kamuoyunun gündemini meşgul etmiştir." dedi.

MHP Trabzon Milletvekili ve Genel Başkan adayı Koray Aydın: Teferruatlı bilgi sahibi değilim ama aldığım bilgiye göre verilmiş cezalar çok ağır. Ben bu kadar ağır cezalar beklemiyordum.

Haberin Devamı

"HUKUK KATLÄ°AMI YAÅžANDI"

Muhalefet tarafında ise CHP Milletvekili Ali Özgündüz, kararda hukuk katliamı yaşandığını söyledi.

Özgündüz, "Savunma hakkı ihlal edildi. Avukatlar olmadan karar verildi. Bu Türkiye'de bir ilk. Bir hukuk katliamı yaşanmıştır" dedi.


Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!