Duran kalbi çalıştırıldı ama...

Güncelleme Tarihi:

Duran kalbi çalıştırıldı ama...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 11:46

Bingöl’deki askeri konvoya yapılan saldırıda ağır yaralanan askerlerden 21 yaşındaki Jandarma Er Mehmet Dildari’nin tedavi için götürüldüğü Erzurum’da hayatını kaybetmesi, Niğde’deki ailesini yasa boğdu. Duran kalbi çalıştırılan ancak kurtarılamayan Dildari’nin 17 Eylül 2011’de nişanlandığı, kazandığı üniversiteye kayıt yaptırmak için izin aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Bingöl’deki hain saldırıda kalbi duran ve sağlık görevlilerinin müdahalesiyle tekrar çalıştırılarak hayata döndürülen Jandarma Çavuş Mehmet Dildari, kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedaviye alındı. Ancak Dildari, gece saat 02.00 sıralarında yapılan müdahaleye karşın şehit düştü. Dildari’nin şehit olduğunu subaylar, bugün sabah Niğde’nin Bor İlçesi’ne bağlı Kemerhisar Beldesi’nde oturan annesi Tuncay Dildari’ye bildirdi. Aldığı acı haberle fenalık geçiren anne Tuncay Dildari, eve gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Bor Devlet Hastanesi’ne götürülerek gözlem altına alındı.

Niğde Valisi Alim Barut ile Bor Kaymakamı Muammer Balcı da şehit evine gelerek Dildari’nin ağabeyi Mustafa ve kardeşi Yıldıray Dildari’ye başsağlığı dileğinde bulundu. Acı haberi alan yakınları eve akın etti.

/images/100/0x0/55eb543df018fbb8f8ba4194
KAYIT YAPTIRMAYA GELDİ

Geçen 17 Eylül’de nişanlanan ve 7 aylık asker olan Mehmet Dildari’nin Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü’nü kazandığı, okula kayıt yaptırmak için Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ndeki birliğinden izin alıp Niğde’ye geldiği öğrenildi. 10 gün izin alan Mehmet Dildari’nin Adana’ya gelip okuluna kayıt yaptırdığı bildirildi. Dildari’nin izni bittikten sonra birliğine katılmak üzere Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ne gittiği bildirildi.

4 kardeş olan şehit Dildari’nin babası Hüseyin Dildari’nin de 1999’de hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

ŞEHİDİN NİŞANLISINA SON SÖZLERİ

Şehidin 9 ay önce nişanlandığı Sevim Süyüm, Mehmet Dildari ile en son pazartesi günü telefonla görüştüğünü söyledi.

Gelecek yıl mayıs ayında düğün yapmayı planladıklarını belirten Süyüm, şunları anlattı:
“En son pazartesi günü görüştük. 'Telefonum kapalı olursa merak etmeyin. Burada sinyal kesiciler var. İki konvoy gidiyoruz' dedi. 'Şehit olursam arkamda sizi bıraktığım için yanarım, kör bir kurşuna gidersem ona yanarım' dedi. Ben de 'aklına kötü bir şey getirme, sağ salim gelirsin inşallah' dedim. Saat 12.00'de sinyal kesildi. Bir daha da mesaj falan gelmedi. Askerden gelince düğünümüz olacaktı. Mayıs'ta evlenecektik. Üniversite sınavına girdi, kazandı, kayıt oldu. KPSS'ye girecekti. Sınava yetişecekti. 'İyi bir yere gireceğim, dört dörtlük yaşayacağız' diyordu.”

Haberin Devamı

KALBİ DURDU ÇALIŞTIRILDI, DURDU ÇALIŞTIRILDI AMA....

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, “Şehit olan askerin kalbi durmuştu çalıştırıldı. Tekrar durdu, tekrar çalıştırıldı. Yani tıbbi olarak, teknik olarak nasıl açıklayacağımı bilemiyorum ama öyle oldu. Teknik olarak bana söylenen bu” şeklinde cevap verdi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!