Roket atıp taradılar

Güncelleme Tarihi:

Roket atıp taradılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 00:00

Bingöl-Muş karayolunun 16’ncı kilometresindeki Kardeşler köyü yakınında pusu kuran PKK’lılar, silahsız askerleri taşıyan konvoya roketatarla saldırdı.İsabet alan otobüs alev topuna dönünce teröristler silahlarıyla ateş açtı. Bunun üzerine konvoyun güvenliğini sağlayan askerler karşılık verdi. Ancak teröristler bir otomobille kaçtı. 10 asker şehit düştü, 71’i yaralandı.PKK’lıların saldırısında iki askerin saldırı sırasında otobüsten inip PKK ’lılarla çatışmaya girdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

BİNGÖL-Muş karayolunun 16’ncı kilometresinde birliklerine dönen silahsız askerleri taşıyan konvoya düzenlenen saldırıda 10 asker şehit oldu, 71 asker ise yaralandı. İzin ve görevden dönen, sağlık kontrolü yaptıran askerler, Elazığ’daki toplama merkezinden dün sabah Muş ve Van’daki birliklerine gitmek üzere 10 zırhlı araç, frekans karıştırıcı Jammer’lı araçlar ve güvenlik önlemleri altında otobüslerle yola çıktı. Silahsız ve sivil kıyafetli 200 askeri taşıyan 3 otobüs ve 2 minibüsün bulunduğu konvoy, Bingöl-Muş karayolunun 16’ncı kilometresindeki Kardeşler köyü yakınlarına geldiğinde, rampalı bir virajı dönerken araçların yavaşlaması üzerine, pusu kuran PKK’lılar yol kenarındaki meşelerle kaplı bir tepeden roketatarlı saldırı düzenledi.

SALDIRI BÖLGESİNDEN FOTOĞRAFLAR

Haberin Devamı

HAİN SALDIRI İŞTE BURADA OLDU / WEB TV

Asker taşıyan bir otobüs roketle vuruldu. Ardından ikinci roket isabeti alan otobüs alev topuna dönüştü. Bu sırada teröristlerin açtığı ateşe, konvoyun güvenliğini sağlayan askerler karşılık verdi. PKK’lı teröristler yoğun ateş altında kalınca, 06 BJ 449 plakalı beyaz renkli Audi marka bir otomobille kaçtı. Saldırıda olay yerinde 6 asker şehit oldu, 71 asker yaralandı. Yaralı askerlerden 3’ü ise kaldırıldıkları hastanelerde kurtarılamadı. Yaralanıp ambulans helikopterle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınan, yaşamını yitirdiği açıklanan ancak daha sonra duran kalbi çalıştırılan 21 yaşındaki Mehmet Dildari de bu sabah kurtarılamayarak şehit oldu.

Yaralılardan 4’ünün durumunun ağır olduğu açıklandı. Saldırı sonrası bölgeye takviye birliklerle çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralı sayısının çok olduğunun anlaşılması üzerine çevre illerdeki hastaneler de alarma geçti. Yaralılar ambulans ve helikopterlerle çevre hastanelere kaldırıldı. Türk Kızılayı Bingöl’e 1000 ünite kan gönderdi. Saldırının ardından Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nden kalkan 12 adet F-16 savaş uçağı teröristlerin bulunduğu alanı bombaladı.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Haberin Devamı

2 asker otobüsten inip PKK'lılarla çatıştı

Bingöl’de PKK’lıların saldırısında iki askerin saldırı sırasında otobüsten inip PKK ’lılarla çatışmaya girdiği ortaya çıktı. PKK’lıların roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açmaları sırasında otobüsten inen 2 asker, anında silahları ateş açıp PKK ’lılara karşılık verdi. Askerlerin PKK’lılara ateş açması üzerine önde giden 2 otobüs hedef olmaktan kurtulup, hızla olay yerinden uzaklaştı. Arkadan gelen otobüs ise roketin isabet etmesi nedeniyle hareket edemediği belirtildi.

Görgü tanıkları, roketin ardından otobüslerin uzun namlulu silahlarla tarandığını belirterek, “O sırada iki asker inip silahlarıyla PKK’lılara karşılık verdi. Bu nedenle PKK’lılar öndeki iki otobüse saldırı yapamadı. Otobüsler uzaklaşınca hedef olmaktan kurtuldu” dedi.

Duran kalbi çalıştırıldı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, konvoyda hastaneden dönen silahsız askerlerin olduklarını söyledi. Ağır yaralı olarak Erzurum’a kaldırılan ve ilk etapta kalbi durduğu için şehit olarak gösterilen askerin kalbinin yeniden çalıştırıldığını belirten Yılmaz, “İlk etapta kalbi durduğu için askerin şehit olarak bilgisi geldi. Daha sonra doktorların çabasıyla kalbi yeniden çalıştırılmış” dedi.  

Haberin Devamı

YARALI ASKERLER ELAZIĞ'A GETİRİLDİ / WEB TV

1993’teki gibi

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer: Konvoydakiler, birliklerine dönen silahsız askerlerimizdi. 1993 yılında yaşadığımız menfur hadise gibi yine lanetli örgüt, çirkin yüzünü gösterdi. Sivil ve silahsız kardeşlerimize böyle bir hain pusu kurdu.

3 kişiydiler

GÖRGÜ tanığı Solhan ilçesi korucusu Fuat Özel, “Hemen yolun solundaki bir tepeden önce roket attılar. Roket otobüsün ön camından girip arkadan çıktı. 3 kişiydiler sonra ateş açtılar. 5 otobüsü de taradılar. Çatışma sırasında 2 otobüs şoförü 5 kilometre ilerideki Çavuşlar köyüne gitti. İçerisinde 24 yaralı vardı. Ben de peşlerinden gittim. Sonra yaralı askerleri kendi aracımla Çavuşlar köyünün 1 kilometre ilerisindeki sağlık ocağına aracımla taşıdım. Solhan jandarmasından yardım istedim” dedi.

Haberin Devamı

Şehit askerlere DNA testi yapılacak

Bingöl’deki hain saldırının ardından 8 askerin cenazeleri dün akşam Malatya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Bu şehit cenazelerinden 6’sının roketatarlı saldırı sırasında yandığı için tanınmayacak durumda olduğu belirtildi.

Yaralı olarak sevkedildiği Malatya’da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde şehit düşen er Erhan Kutal için bu sabah Kara Hava Alayı’nda tören düzenlendi. Basın mensuplarının alınmadığı törene, Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve askeri yetkililer katıldı. Törenin ardından şehit Kutal’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Adıyaman’ın Besni İlçesi’ne gönderildi.

Haberin Devamı

Askeri uçakla Ankara’ya götürülen şehit cenazelerinden 6’sı DNA yardımıyla kimliklerinin tespiti için Adli Tıp Kurulu’na, 2’si ise GATA’ya götürüldü. 1 şehidin cenazesi ise Erzurum’da bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!