2150 metrede piyano dinletisi

Güncelleme Tarihi:

2150 metrede piyano dinletisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2003 02:00

Tuluyhan Uğurlu 6 Eylül gecesi Nemrut Dağı'nda konser verecek. Konser için 800 kiloluk kuyruklu piyano zirveye taşınacak.

Nemrut-Kommagene Festivali'nde bu yıl bir ilk gerçekleşecek. 2150 metrelik dağın zirvesinde 800 kiloluk kuyruklu bir piyano taşınacak ve Tuluyhan Uğurlu, Nemrut'un Batı Terası' nda 6 Eylül akşamı güneşin batışını izlemeye gelen davetlililere konser verecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adıyaman Valiliği, Kahta Belediyesi ve Kaymakamlığı'nın organize ettiği festival kapsamında Uğurlu, 7 Eylül akşamı ise Adıyaman Kız Meslek Lisesi bahçesinde halka açık bir konser verecek.

Kasedi de yapılacak

Uğurlu, bu projenin kendisini çok heyecanlandırdığını söylerken, ‘‘Doğu ve Batı kültürlerinin birleştiği noktada Fırat vadisinden dünyaya müziğimle seslenmek benim için hiçbir servetle ölçülemeyecek kadar önemli bir düş’’ diyor. Müziğini doğaçlama olarak izleyicilerine sunacak olan Tuluyhan Uğurlu'nun piyano dinletisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kaydedilecek ve hazırlanacak tanıtım kasetleri yurtdışına dağıtılacak. Dev heykellerin arasında ilk kez konser verecek Uğurlu, konserin en iyi şekilde geçmesini istiyor.

Geçen yıl izin alamadı

Geçtiğimiz yıl bu festivalde konser vermek isteyen ve 800 kiloluk piyanoyu helikopterle zirveye çıkarmak isteyen Tuluyhan Uğurlu'ya izin verilmemişti. Valilik, kümülüs denilen ve 50 bin metreküp olan taşların mezarı örtmemesi ve mezarın zarar görmemesi için piyanonun helikopterle taşınmasına izin vermemişti. Bu yılki konser için piyano Malatya üzerinden bir kamyonetle belli bir yere kadar taşınacak, ardından da altı piyano taşıyıcısıyla tepeye kadar ulaştırılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!