'Baba seni çok üzdüm' dedi, atladı

Güncelleme Tarihi:

Baba seni çok üzdüm dedi, atladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2012 00:00

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Sidar Sakık Ankara'da babasıyla birlikte yaşadığı evlerinin balkonundan atlayarak intihar etti.

Haberin Devamı

Aileye yakın çevrelerden alınan bilgilere göre olay şöyle gerçekleşti:

Milletvekili Sırrı Sakık, bu sabaha karşı 01.00 sıralarında evinde bir başka milletvekili arkadaşıyla sohbet ederken, dışarıdan gelen silah sesi üzerine oğlu Sidar’ı aradı. “Evladım dışarısı karışık, geç de oldu. Seni bekliyorum” dedi. Oğlunun gelmemesi üzerine endişelenen Sakık, ikinci kez oğlunu çağırdı.

Evdeki konuk milletvekilinin ayrılmasından sonra saat 02.00 sıralarında Sidar, babasının çağrısına uyarak eve döndü. Oğlunun gelmesinin ardından Sırrı Sakık, uyumak üzere yatak odasına geçti. Ancak bir süre sonra oğlunun telefonda kız arkadaşıyla tartıştığını duydu. Balkonda oldukça gergin görünen oğlunun yanına gitti.

SIRRI SAKIK'IN OĞLUNUN SIR ÖLÜMÜ / WEB TV

Oğlunu uyumaya ikna etmek için cep telefonunu alıp içeriye girdi. Sırrı Sakık, yeniden balkona girdiğinde oğlunun 5. kattaki balkondan atlamak üzere olduğunu gördü. Sakık’ın, erken yaşta annesini kaybeden Sidar’ı engelleme çabası sonuçsuz kaldı. 25 yaşındaki genç, “Baba seni çok üzdüm, artık yaşamak istemiyorum” diyerek kendini boşluğa bıraktı.

Haberin Devamı

SIRRI SAKIK'IN OĞLU BURADAN ATLADI / Foto Galeri

Sakık, hemen 112 Hızır Acil Servisi'ni aradı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Sidar Sakık'ı Özel Güven Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak 5'inci kattan düşen Sidar Sakık'ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Olay yerinde inceleme yapan savcının ifadesine başvurduğu Sırrı Sakık'ın, "Oğlumun bazı sorunları vardı. Gece de telefonda kız arkadaşıyla tartışıyordu. Uyarmak üzere balkona geldiğimde atladı" dediği öğrenildi.

Kız arkadaşı ile sorun yaşadığı iddia edilen oğul Sakık’ın, 5 yıl önce annesi Gülsima Sakık’ın ölümü sonrasında da bunalım yaşadığı öne sürüldü.

Hürriyet BDP'Lİ SAKIK'IN OĞLU İNTİHAR ETTİ 

YÜKSEKTEN DÜŞMEYE BAĞLI KAFA TRAVMASI

Haberin Devamı

Sidar Sakık'ın cenazesi Özel Güven Hastanesi'nden alınarak Keçiören Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Burada yapılan ilk incelemede Sidar Sakık'ın yüksekten düşmeye bağlı kafa travması sonucu öldüğü kaydedildi. Ailenin yakınları Adli Tıp Kurumu önünde gözyaşı döktü. Sidar Sakık'ın yaşadığı sorunlar nedeniyle daha öncede intihara teşebbüs ettiği öne sürüldü.

Önce silah sesi geldi

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, cenazenin bulunduğu Adli Tıp Kurumu’nun önünde, gazetecileri şunları anlattı: “Dün akşam (önceki) Sırrı Sakık’ın evindeydik. Dışardan silah sesleri gelince Sakık, oğlunu arayarak eve gelmesini istedi. Sidar, ben ayrıldıktan sonra eve gelmiş. Annesini çok erken yaşta kaybetmişti. İçine kapanık bir evladımızdı. Sırrı gece bir sesle uyanıyor. Sidar balkonda ‘Baba seni çok üzdüm, sana çok üzüntü verdim’ diyor. ‘Sidar yapma, etme’ derken kendisini atıyor. Hadise bundan ibaret.”  Önder, kız arkadaşından ayrıldığı için intihar ettiği yönündeki iddiaların ise doğru olmadığını iddia etti. Sidar Sakık’ın yakınlarının, olayın yaşandığı evin balkonunda ağıtlar yaktıkları görüldü. Sırrı Sakık da taziyeleri Hoşdere Caddesi’ndeki ofisinde kabul ediyor.

Haberin Devamı

Arınç ve Kılıçdaroğlu’ndan başsağlığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oğlu Sidar Sakık’ı kaybeden Sırrı Sakık’a telefon ederek başsağlığı diledi. Sakık’ı arayan Kılıçdaroğlu, oğlu Sidar Sakık’ın ölümünden duyduğu büyük üzüntüyü belirtti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Evlat acısını yakinen bilen bir baba olarak Sayın Sakık’a ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim” dedi.

 

    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!