Erdoğan’dan Bosna’ya: Bir olun, iri olun, diri olun

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan Bosna’ya: Bir olun, iri olun, diri olun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 22:43

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için geldiği Bosna Hersek’te, anlamlı bir mesaj verdi. Erdoğan, “Ne olur bölünmeyin. Bir olun, iri olun, diri olun. Balkanlar’da Bosna Hersek’in ayrı bir yeri var. Sizi seviyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan ilk olarak Saraybosna’da Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ve konsey üyeleriyle ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada Erdoğan şunları söyledi: “Bosna Hersek’in Türkiye ve Türk halkı nezdinde çok çok  müstesna bir yeri vardır. Bu böyledir böyle kalacaktır. Ve aramızdaki ilişkiler siyasi askeri ekonomik kültürel ilişkiler olarak devam etmektedir, devam edecektir.

"TÜRKİYE'YE GELİN"

Aramızdaki ticaret hacmi şu anda belki istenen seviyede değil ama çok kısa bir sürede ben istenen seviyeye geleceğine inanıyorum, şu anda yaklaşık 400 milyon dolar civarında ticaret hacmine sahibiz. Bunu milyar dolarlarla, milyar Eurolarla konuşacağımız zaman yakındır. Tüm konsey üyelerini iş adamlarıyla Türkiye’ye bekliyoruz.

Haberin Devamı

Şu anda 100 milyon Euroluk kredi paketi içinde yüzde 10 dilimi kullanılmış vaziyette. Geri kalan kısmı da önümüzdeki yıl kullanılacak. Bu girişim ileriye dönük olarak bir tulumbanın çalışmasına benziyor. Tulumba bundan sonra bereketli sular akıtacak. Bir diğer önemli adım NATO ve AB süreci içinde Türkiye olarak bizler Bosna Hersek’i şu ana kadar yalnız bırakmadık bırakmadığımız gibi ilgili birimleri NATO olarak sıkıştıracağız.

"SİZİ SEVİYORUZ"

7 Ekim’de yapılacak yerel seçimlerin Bosna Hersekli kardeşlerim için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye olarak, hükümet olarak sizlerden bir ricamız var. Ne olur bölünmeyin. Bir olun, iri olun, diri olun. Balkanlar’da Bosna Hersek’in ayrı bir yeri var. Sizi seviyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!