Görmez Libya'da yaşananları kınadı

Güncelleme Tarihi:

Görmez Libyada yaşananları kınadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2012 14:01

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Libya'da ABD Büyükelçisi ile 3 diplomatın öldürülmesiyle ilgili “Bu tür şiddet olaylarını insani ve İslami referanslarla izah etmek mümkün değildir. Aynı şekilde tabii ki buna sebep olarak gösterilen bayağı, pespaye ve provokatif yapıları, operasyonları da ifade özgürlüğü içinde değerlendirmek mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı

Görmez, ABD Ekümenik Patrikliği Temsilciliği Başkanı Anthony J. Limberakis ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görmez, makamında gerçekleşen görüşmede, Libya'da ABD Büyükelçisi ve 3 diplomatın öldürülmesi dolayısıyla üzüntülerini paylaştı.

Mehmet Görmez, şöyle konuştu:
“Büyükelçiliğe yapılan saldırı ve orada büyükelçinin ve 3 görevlinin hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntülerimi paylaşmak istiyorum. Bu şiddet olaylarına gerekçe olarak gösterilen film, ne kadar pespaye, ne kadar bayağı, ne kadar provokatif olursa olsun buna karşılık bu tür şiddeti, hepimizi yaralayan üzücü hadiseleri meşru kılmaz. Bu tür şiddet olaylarını insani ve İslami referanslarla izah etmek mümkün değildir. Aynı şekilde tabii ki buna sebep olarak gösterilen bayağı, pespaye ve provakatif yapıları, operasyonları da ifade özgürlüğü içinde değerlendirmek mümkün değil. Bütün dünyanın, bütün kültürlerin, bütün medeniyetlerin barış ve huzur içerisinde bir dünya kurması için her insana büyük görevler düşmektedir.”

“Herkesin masumiyetine inanan kişileriz”

Görmez'e kendilerini kabul ettiği için teşekkürlerini sunan Limberakis, burada bulunmaktan şeref duyduğunu söyledi.

Libya'daki büyükelçi ve diplomatlarla ilgili başsağlığı dileği için Görmez'e teşekkür eden Limberakis, her şeyin en kötüsünün bu olayın New York'taki felaketin yıl dönümünde meydana gelmesi olduğunu söyledi.

Limberakis, “Biz, Müslüman, Musevi, Hristiyan ya da inancı olmayan herkesin masumiyetine inanan kişileriz ve din adına bu eylemlerin yapılmasını da telin ediyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!