Facebook'taki son notu yürek burktu

Güncelleme Tarihi:

Facebooktaki son notu yürek burktu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 11:51

Şırnak’ın Şemdinli İlçesi’nde dün akşam teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Komando Uzman Çavuş Ersan Sancı’nın memleketi Samsun’un Ladik İlçesi’ndeki babaocağı yasa büründü. Şehit Sancı’nın sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta, "Suskunluğumuz çaresizliğimizden değil, fırtına öncesi sessizlikten" notunu düşerek vatan sevgisinin anlatıldığı bir video paylaştığı görüldü.

Haberin Devamı

Şemdinli İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıkta Bağlar Köyü Zorgeçit mezrası kırsalında dün akşam çıkan çatışmada şehit olan Komando Uzman Çavuş Ersan Sancı’nın acı haberi memleketi Samsun’un Ladik İlçesi’ne ulaştı. 4 çocuk annesi Gülcan Sancı ile baba Metin Sancı acı haberi duyunca sinir krizi geçirdi.

SON PAYLAŞIMI

Şehit Uzman Çavuş Ersan Sancı, Facebook’taki sayfasında en son Türklük, vatan ve bayrağın anlatıldığı bir video klip paylaşarak altına, "Suskunluğumuz çaresizliğimizden değil fırtına öncesi sessizlikten... biz kim miyiz" diye yazdığı ortaya çıktı. Paylaştığı video klip, fon müziği eşliğinde Atatürk’ün fotoğrafı ile başlıyor. 5 dakikalık klip, Türk bayrağı, asker fotoğrafları ile devam ediyor.

Şehit Sancı’nın Naz adında sözlüsü olduğu ve yakın bir tarihte de evlenmeyi planladıkları belirtildi. Şehidin cenazesi uçakla getirilecek ve Ladik ilçesinde ikindi namazından sonra yapılacak törenle toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Facebooktaki son notu yürek burktu

CENAZE SAMSUN’A GETİRİLDİ

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ersan Sancı’nın cenazesi askeri uçakla Samsun’un Çarşamba Havalanı’na getirildi. Türk bayrağına sarılı tabutu askerler uçaktan indirirken, acılı anne Gülcan Sancı ile baba Metin Sancı ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin cenazesini anne ve babasının yanı sıra Samsun Vali Vekili Hasan Özhan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz ile çok sayıda vatandaş karşıladı. Anne Gülcan Sancı, oğlunun cenazesini görünce eşinin elini tutup, "Ela gözlü oğlum, şehidim, canım oğlum" diyerek ağladı.

Ayakta durmakta güçlük çeken anne ve babayı garnizon komutanı Tuğgeneral Göktan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi daha sonra karayoluyla törenin yapılacağı memleketi Ladik İlçesi’ne götürüldü. Şehit Piyade Komando Uzman Onbaşı Ersan Sancı’nın Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda geçen yıl eğitimini tamamlayarak Hakkari’ye atandığı öğrenildi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!