Tarikat bağıyla hâlâ görevde

Güncelleme Tarihi:

Tarikat bağıyla hâlâ görevde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 00:00

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, hediyeleşme ve tebrik töreniyle gündeme gelen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun tarikat bağlantıları nedeniyle görevden alınamadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Kesimoğlu, dün İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede, “O valiyi arkasında cemaat olduğu için mi görevden alamıyorsunuz?” diye sordu. Kesimoğlu önergesinde şu soruları yöneltti:

Ağabeyi içlerinde

“Vali İrfan Balkanlıoğlu bu ciddiyetsizliği, bu sorumsuzluk ve duyarsızlığı yapabilecek ve hâlâ görevde kalmaya devam edecek gücü kimden ya da kimlerden almaktadır? İrfan Balkanlıoğlu’nun ağabeyi Metin Balkanlıoğlu, İsmailağa cemaatinin önde gelen kişilerindendir. Aynı cemaatin önemli ismi Bayram Ali Öztürk’ün 3 Eylül 2006’da İsmailağa Camisi’nde öldürülmesi, ardından zanlı Mustafa Erdal’ın camideki cemaat tarafından linç edilmesi olayından sonra, İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Hoca için Ankara Savcısı’nın yapmış olduğu silahlı çete suç duyurusunda Metin Balkanlıoğlu’nun adının geçtiği anımsandığında, Vali Balkanlıoğlu’nun da söz konusu cemaatle ilişkisi olup olmadığı bakanlık müfettişlerince araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa söz konusu raporu kamuoyuna açıklayacak mısınız?

Haberin Devamı

Lakabı da Abdülmetin

İsmailağa cemaatinin önde gelenlerinden ‘Abdülmetin’ lakaplı Metin Balkanlıoğlu’nun oğlu Halil Balkanlıoğlu 3 Eylül günü yaşanan şaibeli çifte cinayetten 21 gün önce karnından vurularak yaralanmış ancak bizzat Metin Balkanlıoğlu tarafından olayın üstü örtülmeye çalışılmıştır. Adı cemaati dolandırdığı iddialarına da karışmış olan Metin Balkanlıoğlu’nun, yine İsmailağa cemaatinin medresesinde eğitilen ve Sauna çetesi operasyonu kapsamında tutuklanan Kasım Zengin’i kurulan bir kadı mahkemesinde tabanca tehdidi ve ağzına bomba sokarak yargıladığı iddia edilmektedir. Bu iddialara rağmen Metin Balkanlıoğlu’na dokunulamamaktadır. Kardeş İrfan Balkanlıoğlu’na dokunulamamasının da aynı cemaatin korumasında olmasıyla ilgisi var mıdır?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!