Tartışılan bir konu

Güncelleme Tarihi:

Tartışılan bir konu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2012 00:00

Güneş gazetesine 25 Mehmetçiğin şehit olduğu Afyonkarahisar’daki patlamayla ilgili, “Cephanelik cep telefonuyla havaya uçuruldu. Komutanlara sordum yüzde 99 sabotaj dediler” diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün gazetecilerin konuyla ilgili 3 kez sordukları sorulara, 3 kez “Bu tartışılan bir konu” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güneş Gazetesi’nde dün yayınlanan röportajında yer verilen, Afyonkarahisar’daki patlamalar için, “Patlama Sabotaj” manşeti ve “Cephanelik cep telefonuyla havaya uçuruldu”, “Komutanlara sordum yüzde 99 sabotaj dediler” iddialarıyla ilgili gazetecilerin sorularına, “Bu tartışılan bir konu” demekle yetindi. Kılıçdaroğlu, Ataköy’deki Sheraton Otel’de dün düzenlenen ”Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet” toplantısına katıldı. Basın mensupları Kılıçdaroğlu’na, Güneş Gazetesi Yazarı Talat Atilla’ya verdiği röportajdaki iddiaları 3 kez sordu ve aynı yanıtı aldı.

Komutanlara sordum

Güneş Gazetesi yazarı Talat Atilla’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı geniş kapsamlı röportajı dün gazetede “Patlama Sabotaj” manşetiyle yer aldı. Röportajda Afyonkarahisar’daki patlamayla şu diyalog yayınlandı:
- Kemal Bey 25 askerimizin şehit olması içimizi yaktı. Nedense bir türlü içimizi soğutan bir açıklama gelmiyor. Soruşturma bitmediği için orada neler olduğunu bir türlü anlamıyoruz. Sizin bu konuya ilişkin bilgileriniz var mı?
Evet, maalesef fidan gibi gençlerimiz şehit oldu. Bu olayla bizzat ilgilendim. Komutanlara sordum.
- Ne dediler? Bir bulguya ulaştınız mı?
(Kısa bir tereddütten sonra) Ordu, ‘Yüzde 99 sabotaj’ dedi.
- Allah, Allah. Genelkurmay net bir şey söylemedi. Bakanlar, ‘Kesinlikle kaza’ dedi.
Evet, bu kadar bilgi karmaşası yaşanınca üst düzey komutanlara sordum. Sabotaj olduğuna dair kuvvetli emareler olduğunu söylediler.

Haberin Devamı

Kanıtları birden fazla

- Peki, kanıtları nedir acaba?
Birden fazla kanıtları var. Cep telefonuyla patlamanın gerçekleştirilmiş olma ihtimaline yoğunlaşmışlar.
- PKK mı, Suriye kaynaklı mı? Telefonla nasıl yapılmış?
Kimin yaptığına dair şu anda bir bilgiye ulaşılamamış. Sabotajı yüzde 99 doğrulayan birkaç ihtimalden birisi telefon. Dışarıdan çaldırıldığında harekete geçen bir mekanizmadan söz etti komutanlar. Yüzde 1 ihtimali dışlamadan sonucu görmeliyiz.
- İnşallah doğru değildir.İnşallah.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!