Zeynep’in kürtajı Adli Tıp’a bağlı

Güncelleme Tarihi:

Zeynep’in kürtajı Adli Tıp’a bağlı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2012 00:00

Tecavüz sonrası hamile kalan Zeynep’in ‘hayatı’ Adli Tıp raporuna bağlı. DNA testi sonucu bebeğin babası tecavüzcü çıkarsa, 14 haftalık hamile olan Zeynep, savcılık kararıyla kürtaj yaptırabilecek.

Haberin Devamı

KARABÜK’te, geçtiğimiz mayıs ayında tecavüze uğradıktan sonra hamile kalan ve devlet korumasına alınan 16 yaşındaki Zeynep için gözler, Adli Tıp Kurumu’nun raporuna ve savcılığın vereceği karara çevrildi. Adli Tıp’ın, “Tecavüze uğradı, baba da tecavüzcü” diye rapor vermesi halinde, savcılık kararıyla 14 haftalık hamile Zeynep’e kürtaj yapılabilecek.

Arman’a konuşmuştu

Zeynep, Ayşe Arman’a verdiği röportajda, “Karnımda tecavüzcümün çocuğu var. Ya ‘4 aylık oldu, artık alamayız’ derlerse? Bana bu kötülüğü yapan adam cezasını çeksin istiyorum” demişti. Karabük Savcılığı, bebeğin babasının DNA testiyle belirlenmesi için Adli Tıp’tan rapor istemişti. Zeynep’in avukatı Arif Yetim, 1 hafta 10 gün içinde raporun çıkacağını, DNA örneklerinin 7 Eylül’de mağdur ve sanıklardan alındığını söyledi. Savcılık, Adli Tıp’ın raporu ışığında karar verecek.
DNA testiyle babanın tecavüzcü olduğunun ortaya çıkması halinde Zeynep için kürtaj kararı alınabilecek. Ancak savcılık, “Rıza var, tecavüz yok” kararı verirse ya da başka baba belirlenirse kürtaj kararı alınmayabilecek.

Haberin Devamı

O çocuk sevgiyle büyütülmeli

YAZAR Elif Şafak, İngiliz Guardian gazetesine “Tecavüz, kürtaj ve Türkiye’de kadın hakları mücadelesi” adlı bir yazı yazdı. Şafak, pazar günü yayınlanan yazısında Isparta’daki tecavüzcüsünün başını kesen ve ondan olan çocuğunu aldırmak isteyen iki çocuk annesi Nevin Yıldırım’ı konu alarak “Tartışmalı tecavüz davası, ataerkil ülkede kadınların her zaman nasıl da bedel ödediğini gösterdi” yorumunu yaptı.
Nevin’in kürtaj isteğinin reddinin kadın hakları savunucularını isyan ettirdiğini vurgulayan Şafak şunları yazdı: “Yıldırım’ın bebeğinin de özgür bir birey olarak tedavi edilmesine, sağlıklı bir çevrede sevgi ve ilgiyle büyütülmesine ihtiyacı var” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!