Afyon patlaması için şok iddia

Güncelleme Tarihi:

Afyon patlaması için şok iddia
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 08:23

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Patlamanın sabotaj olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, cephaneliğin cep telefonuyla havaya uçurulmuş olabileceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Üst düzey komutanlar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na patlamanın yüzde 99 sabotaj olduğunu söylemiş. Buna göre patlamanın cep telefonuyla gerçekleştirildiği düşünülüyor.

25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamanın sırrı henüz çözülemedi. Kamuoyunun günlerdir konuştuğu olayla ilgili Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları gündeme oturacak. Güneş gazetesi yazarı Talat Atilla'ya konuşan Kılıçdaroğlu, bomba açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

25 askerimizin şehit olması içimizi yaktı. Nedense bir türlü içimizi soğutan bir açıklama gelmiyor. Soruşturma bitmediği için orada neler olduğunu bir türlü anlamıyoruz. Sizin bu konuya ilişkin bilgileriniz var mı?
Evet, maalesef fidan gibi gençlerimiz şehit oldu. Bu olayla bizzat ilgilendim. Komutanlara sordum.

Haberin Devamı

Ne dediler? Bir bulguya ulaştınız mı?
Ordu, 'yüzde 99 sabotaj' dedi.

Genelkurmay net bir şey söylemedi. Bakanlar, 'Kesinlikle kaza' dedi.
Evet, bu kadar bilgi karmaşası yaşanınca üst düzey komutanlara sordum. Sabotaj olduğuna dair kuvvetli emareler olduğunu söylediler.

Peki, kanıtları nedir acaba?
Birden fazla kanıtları var. Cep telefonuyla patlamanın gerçekleştirilmiş olma ihtimaline yoğunlaşmışlar.

PKK' mı, Suriye kaynaklı mı? Telefonla nasıl yapılmış?
Kimin yaptığına dair şu anda bir bilgiye ulaşılamamış. Sabotajı yüzde 99 doğrulayan birkaç ihtimalden birisi telefon. Dışarıdan çaldırıldığında harekete geçen bir mekanizmadan söz etti komutanlar. Yüzde 1 ihtimali dışlamadan sonucu görmeliyiz.


"Herkesin soruşturmaların sonucunu beklemesinde fayda var"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini, soruşturma sonucunda sağlıklı bir değerlendirme yapmanın mümkün olabileceğini belirterek, herkesin bu soruşturmaların sonucunu beklemesini istedi.

Haberin Devamı

Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın düzenlediği “Uluslararası Hukuk ve Mukayeseli Hukuk Eğitim Programı”nın açılış töreninden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Afyonkarahisar'daki patlamanın nedeninin, uzaktan kumandalı bir bomba olduğunu öğrendiğini söylediği iddia ediliyor. Bu iddiaya ne diyeceksiniz?” sorusu üzerine, doğru bilgiye dayanmayan, tahmine dayalı her türlü değerlendirmelerin yanlış olacağını kaydetti.

Konuyla ilgili hem adli hem de idari soruşturmanın başlatıldığını anımsatan Bozdağ, şunları söyledi:

“Şu anda uzmanlar, konuyla ilgili görevliler gerekli çalışmaları yürütüyorlar. Çalışmaların sonucuna göre, sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün olabilir. Onun dışında söylenen her şey bir tahmindir, sorulardır. Bütün soruların cevabını, bu araştırmalardan sonra daha sağlıklı bir şekilde göreceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu, böylesi elim, canımızı yakan, 25 evladımızı alan bir hadisenin üzerine konuşurken, dilerdim ki tahminler üzerine değil, doğru bilgiler üzerine konuşsun. Böylesi konularda tahminler üzerine spekülasyon yapmak fevkalade yanlıştır. Sayın Kılıçdaroğlu gerçi pek çok yanlışı bu günlerde doğru diye kendine göre yapıyor. Alıştık artık. Tahminlere dayalı konular üzerinden değerlendirme yapmayı doğru görmüyoruz. İdari ve adli soruşturma sonucunda sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün olabilir. Herkesin bu soruşturmaların sonucunu beklemesinde fayda var.”

Haberin Devamı

Sorulara cevap vermedi

Bu arada Bakırköy'de bir otelde gerçekleştirilen 'Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet toplantısı'na katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu burada bir konuşma yaptı.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularına cevap vermeyen Kılıçdaroğlu ısrarlar üzerine, "Bu tartışılan bir konu" karşılığını vermekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!