59 saat sonra eve döndüler

Güncelleme Tarihi:

59 saat sonra eve döndüler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2012 00:00

Afyonkarahisar’daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda 5 Eylül gecesi yaşanan, 25 askerin şehit olduğu, 8’i asker 14 kişinin yaralandığı patlamanın ardından bölge, normal hayata dönmeye başladı.

Haberin Devamı

Bölgede oturanların dışında giriş ve çıkışların yasaklandığı 3 bin 500 nüfuslu Ataköy Mahallesi’ne dün sabah giriş izni verildi. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin kaldırıldığı mahallede, oturanlar evlerine döndü. Hasar tespit komisyonunun tek tek gezerek, tespit yaptığı Ataköy’de, vatandaşlar kırılan camlarını kartonla
kapatıp, temizlik yaparak, evlerini yaşanır

hale getirmeye çalışıyor. Patlamanın olduğu mühimmat deposunun karşısında bulunan 1500 nüfuslu Kışlacık Köyü ve çevresinde ise halen mühimmat arama çalışmaları devam ediyor. Patlamadan sonra girişin tamamen yasaklandığı Kışlacık’a dün sadece köyde yaşayanların girişine
izin verildi. Köylüler, patlamadan 59 saat sonra, dün saat 08.00 sıralarında evlerine döndü. Geçişlerin jandarma kontrolünde sağlandığı köyde, hâlâ çok sayıda mühimmat bulunuyor.

Havadan taş yağdı

Ataköy sakinlerinden Hatice Koç, iki gündür, kent merkezindeki akrabalarında kaldığını belirterek, “Patlama olduğunda bir komşumuzda mevlitteydik. Büyük panik yaşandı. Çocuklar ağlamaya başladı. Hatta bir komşumuzun çocuğu korkudan bayıldı. Deprem sanıp kendimizi dışarı attığımızda havadan taş yağıyordu” dedi. Patlamanın etkisiyle kışlanın bulunduğu tepelik alandan evlerine yağan taşlardan birinin bacağına isabet etmesi sonucu yaralanan Ömer Akar ise patlama gecesini hastanede geçirdiğini söyledi. Bacağına futbol topu büyüklüğünde bir taş isabet ettiğini anlatan Akar, “Yanardağ gibi patladı. Gökyüzüne metrelerce alev çıktı. Dün geldim ama şu an bir şey yapamıyorum” diye konuştu.

Şehitler için toplu tören yapılmayacak

ŞEHİT ailelerinin GATA’daki hüzünlü bekleyişleri devam ederken, adli tıp uzmanları dün akşam saatlerinde DNA örneği alma işlemini bitirdi. Ancak bugün tamamlanması beklenen cenaze teslim işlemlerinin kimlik tespitlerinin uzaması nedeniyle yarına ertelenebileceği kaydedildi. GATA misafirhanesinde bekleyen ailelere de doktor ve diğer sağlık görevlileri tıbbi destek sağlıyor. Misafirhaneye ziyaretler de kontrollü şekilde yapılıyor. Basın mensuplarının içeriye girişine izin verilmezken, gelen misafirlerin tümü kimlik kontrolünden sonra içeri davet ediliyor.

3 vardiya otopsi

Önceki gün başlayan otopsi işlemi ise 30 kişilik adli tıp personelinin 3 vardiyalık çalışması ile dün de devam etti. Savcı gözetiminde gerçekleştirilen çalışmada cenaze parçalarının büyük oranda birleştirildiği belirtildi. Alınan örnekler pataloglara teslim edilerek mikroskobik bir çalışma başlatıldı. Ailelerin ve şehitlerin DNA örneklerinin karşılaştırılmasının ardından kimlik tespit işlemi tamamlanacak. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, şehitler için Ankara’da toplu tören yapılmayacak, kimliği tespit edilen cenazeler defnedilmeleri için ailelere teslim edilecek. ANKARA

Haberin Devamı

Afyonkarahisar  saygı  için  yürüdü

AFYONKARAHİSAR’da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamada şehit düşen 25 asker için saygı yürüyüşü düzenlendi. Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenerek Anıtpark’ta toplanan yüzlerce kişi saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Daha sonra yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Yürüyüş için Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçe verilmesi gerektiği hatırlatılan vatandaşlar, “Türk bayrağına sahip çıkmak için yürümek istiyoruz” dediler. Vatandaşlar ile polis arasındaki görüşmelerin sonunda yürüyüşe izin verildi. Grup, Anıtpark’tan Bankalar Caddesi ve İkinci Dumlupınar Caddesi’ni geçerek Yeşilpark’a kadar geldi. Yürüyüş sırasında “Meclis’te PKK istemiyoruz”, “İmralı basılsın, Apo asılsın”, “Afyon uyuma şehidine sahip çık”, “Şehidim hakkını helal et bize” sloganları atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!