Åžehit acısı bu kez de KöyceÄŸiz'e düÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

Şehit acısı bu kez de Köyceğize düştü
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 11:44

Şırnak’ın Beytüşşebab İlçesi’nde güvenlik noktalarına düzenlenen saldırıda şehit düşen 10 güvenlik görevlisinden biri olan piyade asteğmen Burak Erdi Uysal’ın (23) memleketi Muğla’nın Köyceğiz İlçesi Yangı Köyü’ne ateş düştü.

Haberin Devamı

Beytüşşebab ve çevresindeki polis ve askeri üs bölgelerine dün gece (Pazar) saat 22.00 sıralarında PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, 10 güvenlik görevlisi ÅŸehit olurken, 7’si yaralandı. Beytüşşebab Piyade Komando Tugayı’nda görevli asteÄŸmen Burak Erdi Uysal’ın acı haberi memleketi MuÄŸla’nın KöyceÄŸiz Ä°lçesi’ne baÄŸlı Yangı Köyü’ndeki babaocağına ulaÅŸtı. KöyceÄŸiz Askerlik Åžube BaÅŸkanı Binbaşı Barış Yıldırımer, KöyceÄŸiz Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Zafer Tuncel ve Emniyet Müdürü Mustafa Kemal Keskin, sabah saat 10.00’da köye gelerek acı haberi aileye verdi. Kaymakam Yücel Gemici, KöyceÄŸiz Belediye BaÅŸkanı CHP’li Salih Erbay ile çok sayıda askeri personel de köye geldi. Acı haberi alan anne Nazmiye Uysal’ın feryatları yürekleri daÄŸladı. Anne Uysal, “BaÅŸka yer mi yoktu da, benim çoçuÄŸumu oraya gönderdiler. Böyle vatan olmaz olsunö diyerek tepki gösterdi. Baba Bayram Uysal ise haberi daha metanetle karşıladı.Â

Haberin Devamı

Burak Erdi Uysal’ın şehit düştüğü haberi köye ulaşır ulaşmaz, Uysal ailesinin evi komşularının akınına uğradı. Yangı köyü girişine, şehidin evinin bulunduğu Çayır mahallesine ve eve bayraklar asıldı. Evin önüne çevre köylerden ve Köyceğiz ilçe merkezinden de gelenler oldu. Şehit evinin önünde bekleyenler basın mensuplarına “Dağdakilere reklam mı edeceksiniz anne ve babayı. Çekmeyinö diyerek tepki gösterdi.

1989 doğumlu Şehit Burak Erdi Uysal’ın vatani görevine geçen yıl Aralık ayında başladığı ve yedi ay önce Beytüşşebab’a gönderildiği öğrenildi. Bekar olan ve bir kız kardeşi bulunan Uysal, köyde anne ve babasıyla oturduğu kaydedildi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!