'İntihar etmeyi düşündüm, ama yapamadım'

Güncelleme Tarihi:

İntihar etmeyi düşündüm, ama yapamadım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 15:58

TECAVÜZ ettiği Nevin Y. tarafından tüfekle öldürüldükten sonra kafası kesilen Nurettin G.’nin, tacizlerine 2 yıl önce çalışmak için gittikleri Ankara’nın Polatlı İlçesi’nde başladığı bildirildi. Nevin Y., Isparta’nın Koruyaka Köyü’ne döndükten sonra 8 aydır Nurettin G.’nin tecavüzüne uğradığını ileri sürdü.

Isparta’nın Yalvaç İlçesi’ne bağlı Koruyaka Köyü’nde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin G.’nin önce tüfekle vuran, ardından bıçakla başını gövdesinden ayırıp köy meydanına atan Nevin Y. hazırlık soruşturmasında verdiği ifadede, Nurettin G.’nin tacizlerinin 2 yıl önce başladığını ve 8 aydır da haftada bir tecavüze uğradığını kaydetti.

POLATLI’YA ÇAPAYA GİTMİŞLER

Koruyaka Köyü’nde oturan birçok kişinin mevsimlik işçi olarak Polatlı’ya çalışmaya gittiğini, kendilerinin de 2 yıl önce kayınpederi, kayınbiraderi ve Nurettin G. ile Polatlı’ya gittiklerini anlatan Nevin Y., şöyle dedi:

"Nurettin G. kocamın halasının oğludur. Kendisini daha önce hiç tanımazdım. Nurettin, Polatlı’da başımızda amele çavuşuydu. Bize verdikleri evde dördümüz kalıyorduk. Burada bana sürekli dokunmaya çalışıyor, ’Çok güzelsin, senden hoşlanıyorum’ filan diyordu, ben kendisine yüz vermiyordum. Benden bir yakınlık göremeyince ’Seni köye rezil ederim. Polatlı’da birlikte olduk derim. Bir kişiye söylesem bütün köye yayılır, herkes bana inanır, sana inanmaz’ diye tehdit ediyordu. Ancak Polatlı’da bana tecavüz etmemişti."

EŞİM GURBETE GİDİNCE EVE GELMEYE BAŞLADI

Polatlı’dan döndükten sonra Nurettin G.’nin sürekli ev telefonundan arayarak, kendisinden hoşlandığını ve birlikte olmak istediğini, kendisini aramasını istediğini belirten Nevin Y., şöyle devam etti:

"Aramazsam köye rezil edeceğini söylüyordu. Bundan korktuğum için birkaç kez aradım. Ama o sürekli arayarak daha çok aramam gerektiğini söyleyerek tehditlerini sürdürüyordu. Köy yerinde bir kadının adının çıkması, her şeyin bittiği demektir. Eşim 18 Ocak 2012’de Antalya’ya çalışmak için gittikten 2-3 gün sonra, ben uyurken saat 01.00- 02.00 arasında Nurettin G. evime girdi. Elinde bir tabanca vardı. ’Burada ne arıyorsun çabuk çık git evimden’ dedim. Bana, ’Sus, sakın sesini çıkarma. Sözümü dinlemezsen çocuklarının kafasına sıkarım’ diyerek, ilk kez o gece bana tecavüz etti."

FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİ

Nevin Y., başka bir zaman da Nurettin G.’nin sessizce evine girerek, uyurken yanına uzanıp cep telefonuyla fotoğraflarını çektiğini öne sürerek, şunları anlattı:

"Bir gün bana, bu fotoğrafları göstererek ’Söylediklerimi yapmazsan fotoğrafları eşine mesajla gönderirim’ diyordu. Her geldiğinde alkollü oluyordu. Hamile kalmam için özellikle çaba gösteriyordu. Kendisine engel olamıyordum. Amacının ’Bu çocuk benden’ deyip, beni köye rezil etmek olduğunu sanıyorum. Şubat ayında Nurettin’den hamile kaldım ama eşime söyleyemedim. Eşim bebeğin kendisinden olduğunu sanıyordu. Eşim Ocak ayında Antalya’ya gittiği için çocuğun Eylül sonu gibi doğacağını sanıyordu. Halbuki çocuk Kasım ayında doğacaktı. Bunu eşime anlatmak istedim ama yapamadım."

RAMAZAN AYINI ANNEMLERDE GEÇİRDİM

Ramazan ayında anne-babasının evine gittiğini ve Ramazanı annesinin yanında geçirdiğini, Nurettin G.’nin annesinin evine gelemediğini kaydeden Nevin Y., "Bayrama yakın eşim eve geldiği için, Nurettin yine eve gelemedi. Eşim 10 gün kaldıktan sonra yine çalışmaya gidince Nurettin G. hemen arayıp yine eve gelmek istedi" dedi.

OLAY GECESİ KAÇIRMAK İÇİN GELMİŞ

Nevin Y. olay gecesi Nurettin’in telefonla arayıp, ’Seni İstanbul’a kaçıracağım’ dediğini belirterek, ifadesinde şunları söyledi:

"Gelmemesini söyledim. ’Seni İstanbul’a kaçıracağım’ diyordu. Ama ben yeniden bana tecavüz edeceğini biliyordum. Evin arkasına baktığımda, dama buğday çuvalı çıkarmakta kullandığımız iple eve tırmandığını gördüm. Kayınpederime ait duvarda asılı tüfeği alarak arkaya dolaştım. Dama adım attığı anda havaya ateş ettim. Daha önce beni tehdit ettiği silah belindeydi, onu çıkarmaya çalışırken bu kez nişan alıp ateş ettim. ’Bana ateş ettin, vurdun diyerek küfretti ve damdan atladı. Arkasından gittim. O esnada yere düşmüştü, sırt üstü dönerek küfretmeye başladı. Bu kez cinsel organına doğru tüfeği doğrultarak ateş ettim. Artık küfretmiyordu. Öldüğünü anladım. Bıçakla boğazından keserek, kafasını kopardım. Sonra da köy meydanına giderek ’İşte namusuma dil uzatanın kellesi’ diyerek ortaya atıp, eve döndüm. Pişmanım. Nurettin’i jandarmaya, savcılığa şikayet etmeyi çok düşündüm, ama bu benim adımı çıkaracaktı. ’Madem adım çıkacak, bari namusumu temizleyeyim’ diye düşünüp bu cinayeti işledim. Çok kez intihar etmeyi düşündüm ama yapamadım."

SAVCILIK ADLİ TIPA SEVK EDECEK

Soruşturmayı yürüten Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı’nın, Nevin Y.’nin bebeğinin kürtajla alınıp alınamayacağı, psikolojisinin bozulup bozulmadığı ve cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının araştırılması için, Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!