100 binlik meydan sadece 50 kişi

Güncelleme Tarihi:

100 binlik meydan sadece 50 kişi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 00:00

Vatanımızı işgal eden düşmandan Kurtuluş Savaşımızı taçlandıran Büyük Taarruz’un bayramı olan 30 Ağustos zafer kutlamaları yurt genelinde sönük geçti.

Haberin Devamı

Bunun en çarpıcı örneğini Türkiye’nin 5’inci büyük ili olan 2 milyon 85 bin nüfuslu Adana yaşadı. 100 bin kişi kapasiteli Uğur Mumcu Meydanı’ndaki törenlere yaklaşık 50 sivil katıldı. Başta İzmir olmak üzere bazı illerde alternatif kutlamalar yapıldı. 

ADANA'DAKİ TÖRENDE SADECE 50 KİŞİ VARDI / FOTO GALERİ

100 BİN KİŞİLİK MEYDANDA 50 KİŞİYLE KUTLADILAR / WEB TV

GÜNEYDOĞU'DA ZAFER BAYRAMI BÖYLE KUTLANDI / WEB TV

DİYARBAKIR'DA BAYRAM COŞKUSU

TÜRKİYE'DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU / FOTO GALERİ  

ÇELENK GERGİNLİĞİ / WEB TV

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bu yıl oldukça sönük kaldı. Bir çok ildeki kutlamalara çok az sayıda yurttaş katıldı. Bunun en çarpıcı örneğini ise Türkiye’nin 5’inci büyük ili olan 2 milyon 85 bin nüfuslu Adana yaşadı. 100 bin kişi kapasiteli Uğur Mumcu Meydanı’ndaki törenlere yaklaşık 50 sivil katıldı. Kutlamalara katılan CHP Adana Milletvekilleri Ümit Özgümüş ve Ali Demirçalı, meydanın boş kalmasına, az sayıda kişinin törenleri izlemeye gelmesine tepki gösterdi. 30 Ağustos’un namus ve özgürlük günü olduğunu, kahramanların şehadetiyle bugün özgür bir ülkede yaşadıklarını belirten Ümit Özgümüş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

GÜNEYDOĞU'DA ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

VATAN CADDESİ'NDE ZAFER BAYRAMI COŞKUSU / WEB TV

30 AĞUSTOS KUTLAMALARINDA SAYGI DURUŞU VE ÇELENK KRİZİ / WEB TV

Ruhu unutturmak istiyorlar

“30 Ağustos sadece bir zafer değil, aynı zamanda Türkiye’de ulusallaşma sürecinin başlangıcıdır. Türkiye o gün, tek vücut, tek yumruk olarak emperyalizme karşı savaştı. Ancak, bazı davranışlarla 30 Ağustos’un gerçek ruhu unutturulmak isteniyor. Geçen sene şehitler var diye Çankaya’da kutlanmadı. Bu yıl da Cumhurbaşkanımızın kulağında rahatsızlık var diye resepsiyon iptal edildi. Ama aynı Cumhurbaşkanımız, kalkıp Başbakanlığa gidiyor, olağan görüşmesini yapabiliyor. Milli Güvenlik Kurulu’na başkanlık edebiliyor. 30 Ağustos’un ruhunu unutturmak için bu tür bahanelerle resepsiyon iptal ediliyor. Mustafa Kemal’in bıraktığı emanetler bilinçli olarak unutturulmaya çalışılıyor. Bu heyecan yok edilmeye, sulandırılmaya çalışılıyor.” Ali Demirçalı da, “Özellikle katılımın az olmasını isteyen bir kesim var sanki. Daha önceki yıllarda, daha coşkulu, çok daha kalabalık kutlanıyordu. Ne yazık ki, bu bayramda istediğimiz kalabalığı göremedik” dedi.

Haberin Devamı

ANKARA'DAKİ TÖRENDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

BDP'Lİ VEKİL TÖRENİ TERK ETTİ

Alternatif törenler

CHP İzmir İl Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde resmi törenden bir saat sonra alternatif kutlama yaptı. Kutlamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, bazı İzmir milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları, partililer ve ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleri olan çok sayıda İzmirli katıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimleri Derneği’nin çelengi ise yönetmelik gerekçe gösterilerek alınmadı. CHP Kayseri İl Başkanlığı öncülüğünde de, Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif kutlama programı yapıldı. Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen partililer, ellerindeki Türk bayrakları ile bayramın coşkusunu yaşadı.

Haberin Devamı

Bakü Şehitliği’nde de tören

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Bakü Türk Şehitliği’nde tören düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Askeri Ataşe Tuğgeneral Yücel Karauz’un da katıldığı tören, Büyükelçi Kılıç’ın Şehitlik Anıtı’na çelenk bırakılması ile başladı. Törende saygı duruşunun ardından askeri bandonun eşliğinde İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı okundu. Büyükelçilik çalışanları Azerbaycan Şehitler Hiyabanı’nı da ziyaret ederek buradaki Ebedi Ateş Anıtı’na çelenk bıraktı. 30 Ağustos KKTC’de de törenlerle kutlandı.

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!