Güneydoğu'da Zafer Bayramı kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğuda Zafer Bayramı kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 15:44

DOĞU ve Güneydoğu Anadolu’daki kentlerde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, geçen yıla oranla bu yıl sönük geçti. İl ve ilçelerde kutlanan törenlere çok az sayıda kişi katıldığı görüldü.

Tunceli, Mardin, Batman, Elazığ, Siirt ve Şırnak ile Silopi ve Cizre İlçesi’ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri, geçen yıllara göre oldukça sönük geçti. Törenler nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alındı.

TUNCELİ’DEKİ TÖRENE BDP’Lİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI KATILDI

Tunceli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda başlayan törene, Vali Hakan Yusuf Güner, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kıkaya, Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı BDP’li İbrahim Kasun ile üst düzey askeri yetkililer katıldı. Saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayan törende daha sonra tebriklerin kabulü ile devam etti. Askeri geçit töreni ile sona eren kutlamalar kapsamında Tunceli Valisi Güner, akşam da resepsiyon verecek.

ŞIRNAK’TA BDP’Lİ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ KATILMADI

Şırnak’taki törenler valilik binası önünde bulunan Atatürk büstüne çelenklerin konulmasıyla başlandı. Kutlama törenine Vali Vahdettin Özkan, 23’ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş katılırken, BDP’li Belediye Başkan Vekili İsmet Kuluman katılmadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan törenler, Şehir Stadyumu’nda devam etti. Vali Özkan ve Tümgeneral İnce, askeri töreni selamlaması ve tören geçişinin ardından kutlamalar sona erdi.

CİZRE’DE ZAFER BAYRAMI 15 DAKİKA SÜRDÜ

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde her yıl coşkulu bir şekilde kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu yıl sönük geçti. Cizre Atatürk Stadı’ndaki törenlere Kaymakam Şenol Koca, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Aydemir ile resmi kurum müdür ve amirleri katıldı. Yaklaşık 15 dakika süren kutlamalarda, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra askeri geçidinden sonra törenler sona erdi. Her yıl tankların katıldığı Cizre’de bu yıl sadece bir askeri birliğin geçit törenine katıldığı görüldü. Protokoldeki 50 kişi dışında törene sivil halktan kimsenin olmadığı gözlendi.

SİLOPİ’DE ÇOCUKLAR ASKERE EŞLİK ETTİ

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları renkli geçti. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda sivil halkın katılmadığı görülürken, yaklaşık 10 kişilik çocuk grubu, tören boyunca askerlere eşlik ederek, kutlamalara renk kattı. Silopi’deki törenlere, Kaymakam Vekili Turgay İlhan, 172’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Cuştan, Silopi Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Bakan ve daire amirleri katıldı.

Tören alanında sıkı güvenlik önlemi alınırken, yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirilerek, tören alanında da frekekans kesici Jammer ve zırhlı askeri araçlar hazır bulunduruldu.

BDP’Lİ BAŞKAN VEKİLİ, TUĞGENERAL İLE ASKER SELAMLADI

Batman’daki törenlerde, Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nejdet Köse ve BDP’li Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ile birlikte törende askeri kıtayı selamladı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalar, Batman’da coşkulu geçti. Turgut Özal Bulvarı’nda yapılan kutlamalar sonrası, Vali Yılmaz ve Tuğgeneral Köse ve BDP’li Başkan Vekili Temel, halkın bayramını kutladı. Vali Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra bir pastaneye giderek, vatandaşlarla sohbet etti. Yoldan geçen bir simitçiyi çağırarak simit alan Vali Yılmaz, bir süre simitçi çocuk ile sohbet etti.

ASKERLERİN, "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" SÖZÜNE HALKTAN ALKIŞ

30 Ağutos Zafer Bayramı kutlamaları Mardin’de büyük bir coşku içerisinde geçti. Törene Vali Turhan Ayvaz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ve Muammer Güler katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından devam eden kutlamalarda, yapılan konuşmalar ve askeri geçit törenine halk büyük ilgili gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan gösterilerin ardından Vali Turhan’ın, makamında tebrikleri kabulü ile devam etti.

BAYRAMLIKTAN ÇIKTI

Elazığ’da valilik önündeki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenlere, Elazığ Valisi Muammer Erol, 8’nci Kolordu Komutanı Korgenaral Orhan Akbaş ve Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selamanoğlu katıldı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı kutlama törenlerindeki askeri geçiş törenine, eline Atatürk posteri alan bir kadın, Atatürk resimli tişört giyen kızıyla eşlik etti. Törenleri izleyen bir kadın, "Eskiden askeri araçlar geçiyordu. Gittikçe, bayramlıktan çıktı. Bayrak bile dağıtmadılar. Bakın şu kalabalığa eskiden böyle miydi?" diye serzenişte bulundu.

ZAFER BAYRAMI’NDA BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ALTIN

Siirt’te Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının artından Hükümet Konağı önünde devam eden kutlamalara, Vali Ahmet Aydın, 3’ucü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ve BDP’li Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Aydın ile daire müdürleri ve askeri erkan katıldı. Törende 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından Mehmetçik Dershanesi’nde eğitim gören ve üniversite sınavında derece yapan öğrenciler, Vali Ahmet Aydın tarafından altın ile ödüllendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!