Diyarbakır'da bayram coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda bayram coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 12:35

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Diyarbakır'da törenlerle kutlanıyor.

İlk tören, Anıtpark'taki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Anıta çelenk konulmasının ardından Vali Mustafa Toprak makamında tebrikleri kabul etti.

Valilik önünde devam eden törende Vali Mustafa Toprak ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Alaeddin Örsal törene katılanların bayramını kutladı.

7. Kolordu Komutanlığı'nda görevli yüzbaşı Erkan Türkmen, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, bu zaferin, Başkomutan Atatürk'ün önderliğinde çelikleşmiş, bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hürriyet ve bağımsızlık ateşiyle yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu söyledi.
Büyük zaferin Türkiye'yi parçalamak ve esaret altına almak isteyen, yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyu hazırlanan sinsice planların o gün için sonuncusu olan Sevr anlaşmasının yırtılıp atıldığı bir zafer olduğunu vurgulayan Türkmen, “Bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce milletimizin ve onun kahraman ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği bir zaferdir” dedi.

Konuşmaların ardından Yenişehir Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Tören, resmi geçitle sona erdi.

Törene, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!