Demirtaş, “Mutabakat imzaya açılırsa, Türkiye ikiye bölünür”

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş, “Mutabakat imzaya açılırsa, Türkiye ikiye bölünür”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 15:39

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in hazırladığı 11 maddelik terör mutabakatının imzaya açılması halinde Türkiye’nin iki kampa ayrılacağını söyledi. Demirtaş, Hatay’da CHP’nin mülteci kampa alınmamasını da, “Bir milletvekili kendi topraklarında kampa giremiyorsa orada başka birinin hukuku uygulanıyor” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çicek’in hazırladğı 11 maddelik terör mutabakatına BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan tepki geldi.  Demirtaş, Çicek’in hazırladığı mutabakat metninin 30 yıldan beri konuşulanların değişik kelimelerde ifade edildiğini belirterek şunları söyledi:

Kamplaşma olur

“Güvenlik bakış açısıyla terörle konsepti öne çıkaran bir bakış açısıyla yazılmış, Yeni bir şey yok. Metnin şöyle bir tehlikesi var. Siyasi partiler ve Sivil Toplum örgütlerinin  imzasına açılırsa ‘Türkiye imzalayanlar ve imzalamayanlar’ diye iki kampa ayrılır. Bizlerde imzalamayız. Çok sayıda STK’da imzalamaz, ama destekleyenlerde olur. Türkiye iki kampa ayrılır. Böylesine kamplaşmaya yol açacak bir girişimin başlatması yanlıştır. Takdir kendisinindir. İmzaya açarsa desteklemeyiz. Hatta bu metin demokratikleşme açısından çok geri kalmıştır.. Bu metni iç ve dış politikada sıkışan AKP etrafında ulusal mutabakat altında milliyetçilikten duvar örmeye çalışıyorlar. AKP’yi sıkışmışlıktan kurtarma içeride destekçilerini artırma operasyonudur. Oysa sorun, Türkiye’nin kurtulma operasyonu olmalıdır”

Haberin Devamı

Mülteci kampı askeri kampa dönüşmüştür

“Suriye’de yaşananlar Türkiye’yi doğrudan ilgilendiriyor. Her şey Türkiye üzerinden planlanıyor. Hatay’daki kamplar meclisin bilgisi dışında ulusal ve uluslar arası kanuna aykırı bir şekilde askeri kamplara dönüştürülüyor. Eli silahlı insanlar hangi amaç için savaştığı belli ve bunlar Suriye’ye giriş çıkış yapıyor. Bu da Türkiye’yi tehlikeli noktaya sürüklüyor.. Parlamento kararı olmaksızın resmen fiili bir savaşa doğru götürülüyoruz. Bu anayasal bir suçtur. Bir ülkede bir milletvekili kürecikte askeri üsse giremiyorsa, öbür tarafta mülteci kampına giremiyorsa o ülkede hukuk ayaklar altına alınmıştır. Başka birinin hukuku uygulanıyor. Milletvekili giremiyorsa Karanlık işler vardır.  Davutoğlu da ‘Özel Kamp’ diyerek suçunu itiraf etmiştir”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!