Şemdinli'de çatışma: 5 terörist öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Şemdinlide çatışma: 5 terörist öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 00:00

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi Omurlu Köyü'nde bulunan Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu'na PKK'lılar tarafından dün eş zamanlı ateş açıldı. Omurlu'da 1 asker şehit oldu. Çıkan çatışmalarda 5 terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

1 PKK’LI DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari’nin Şemdinli İlçe merkezindeki kaymakamlık, Emniyet ve Jandarma Komutanlıkları ile Tugay Komutanlığı’na PKK’lılarca düzenlenen eş zamanlı saldırı sonrası çıkan çatışmalarda 1 terörist daha öldürüldü. Böylece saldırı sonrası çıkan tatışmalarda ölü PKK’lı sayısı 5’e yükseldi. Özel Harekat polislerinin sokak aralarında operasyonlarını sürdürdüğü ve zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağladığı belirtildi.

İŞTE ÇATIŞMA ANI / WEB TV

2 TABURA EŞ ZAMANLI SALDIRI

Saldırı dün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. PKK'lılar Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na uzun namlulu silah, havan topu ve roketatarlarla; yaklaşık 10 kilometre uzaktaki Derecik Jandarma Taburu'na ise uzun namlulu silahlarla ateş açtı.Askerler teröristlere anında karşılık verirken çatışma çıktı. Yüksekova ve Şemdinli'den çok sayıda helikopter bölgeye sevk edildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan olayla ilgili yapılan açıklamada saldırının ardından çıkan çatışmalarda yaralanan asker sayısı 5 olarak bildirildi. Çatışmalarda 1 askerin de şehit olduğu açıklandı.

ŞEMDİNLİ'DEKİ ÇAITŞMA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

PKK ŞEMDİNLİ'DE AYNI ANDA İKİ TABURA SALDIRDI / WEB TV

3 YARALI ASKER YÜKSEKOVA’YA GETİRİLDİ

Saldırıların ardından PKK’lılarla çıkan çatışmalar devam ederken, bölgede yaralanan 3 asker, Yüksekova’ya getirildi. Yaralı 3 askeri taşıyan helikopter, Yüksekova Devlet Hastanesi’nin helikopter pistine indi. Yaralı askerler burada ambulansa bindirilerek yaklaşık 60 metre uzaklıktaki hastaneye götürüldü. Hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

HAKKARİ’DE 2 HELİKOPTER

Bu arada, aynı saatlerde Hakkari’de bulunan Fatih Kışlası’nda da hareketlilik yaşandı. 2 helikopterin kışlaya inmesininin ardından, kışladan 4 ambulansın çıkış yaparak Hakkari Asker Hastanesi yönüne doğru gittiği gözlendi. 
 
PKK İDİL'DE KARAKOLA SALDIRDI

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!