Uluslararası olmadan cözelim

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası olmadan cözelim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç-daroğlu, “Benim siyasal partilere yine bir çağrım var. Gelelim bir araya, oturalım biz bu işi konuşalım. Liderlerin bir araya gelmesi şart değil. Her siyasal parti ikişer, üçer milletvekili görevlendirsin. Anayasayı nasıl değiştirmek için bir araya geliyorsak, terörü sonlandırmak için de bir araya gelelim, oturalım, konuşalım” dedi.

Haberin Devamı

Gaziantep’teki bombalı saldırıda ölenler için düzenlenen cenaze törenine katılan ve yaralıları hastanede ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Hakkâri’deki mayın patlamasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can’ın baba evine de taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrasında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:
- “Siyasetçiler terör konusunda üstüne düşen görevleri yapmalı. Şikâyet ederek bu sorun çözülmez. Bir araya gelerek, oturarak, düşünerek, konuşarak bizim bu sorunu çözmemiz lazım. 30-35 yıldır hep sorunu hep başka yerlere ihale ettik, biz çözmedik. Bakın bu sorun yarın daha da büyür, uluslararası boyut kazanırsa, sorunu çözmekte daha da büyük güçlüklerle karşılaşırız. O nedenle bir an önce adım atmak ve sorunu çözmemiz gerekiyor. Bu konuda halkın da beklentisi o.
- Devletin zirvesi cenaze töreni için burada. İnanıyorum, inşallah öyle olur, siyaset kurumu üstüne düşen görevi yapar. Bu da bir vesile olmuş olsun, bir araya geliriz ve bu terörü bitirmek için ortak bir mücadeleyi hayata geçirmiş oluruz. Niye bir araya gelip konuşmuyoruz? Biz bir şey söyledik, bir adım attık. Bizim attığımız adımdan kimse rahatsızlık duymasın. Biz vatandaşın terör konusunda yaşadığı acıları bitirmek istiyoruz, sonlandırmak istiyoruz. Ben eminim her siyasal partide bu sorunu çözmek için kafa yoracak, bilgili, birikimli çok sayıda milletvekilimiz var. Her parti bir komisyon görevlendirir, ikişer, üçer milletvekili görevlendirir. Bir araya geliriz, bu soruna çözüm buluruz. Türkiye yedi düvele karşı mücadele etti, bu ülkeyi, bağımsızlığı kazandı. Ne olacak yani biz terörü mü bitiremeyeceğiz, yeter ki bir araya gelelim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!