Ülkücüler dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Ülkücüler dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gaziantep’teki bombalı saldırıyı Türkiye’nin kardeş kavgasına düşmesi için yapılan en karanlık terör hamlesi olarak değerlendirirken, parti teşkilatını, ülkücü gençliği ve vatandaşları provokasyonlara dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Bahçeli, MHP Gaziantep İl Başkanlığı’nda yaptığı basın toplantısında özetle şunları söyledi: “Türk milletinin birliğinden rahatsızlık duyanların Gaziantep’i seçmesi tesadüf olmasa gerektir. Meselenin üzerindeki sis bulutu aydınlatılmalıdır. Bu kapsamda karşımıza 3 seçenek çıkmaktadır. Bu saldırı ya PKK’nın doğrudan doğruya bir işidir. Ya Suriye veya diğer bazı bölge ülkelerinin istihbarat teşkilatları vasıtasıyla PKK’ya ihale ettiği ve AKP zihniyetinin Suriyeli muhalifleri destekleme inadına kanlı bir karşılıktır. Ya da küresel güç odaklarının yine bölücü terör örgütüne verdiği cinayet görevidir. Bu 3 ihtimalin kapısı da PKK terör örgütüne direk açılmaktadır. Suriye’deki ateş vatanımıza sıçramak üzeredir. Gaziantep’in de bombalı saldırıya uğraması Türkiye’nin kardeş kavgasına düşmesi için yapılan en karanlık terör hamlesidir. Amaç Türkiye’nin bölünmesidir. Bu itibarla bölücü terör örgütünün Gaziantep’teki eylemi reddetmesi oyalama ve zaman kazanmaya yönelik sinsi bir adımıdır. Başbakan net ve açık olmalıdır. Demokratik açılım isimli yıkım projesinden ve sözde Kürt sorununu konuşmaktan bir an önce vazgeçilmelidir. Çerçevesi medyaya, iş alemine, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasete kadar uzanacak terör ve bölücülük soruşturması açılmalıdır. Irak’ın kuzeyine hava ve kara destekli operasyon icra etmek ve Kandil’in kökünü kurutmak için hemen harekete geçilmelidir.”
Yaralılara ziyaret
Bahçeli, Bahaeddin Nakıboğlu Camisi’ndeki cenaze töreninin ardından, Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne geçti. Hastanenin göğüs cerrahisi bölümünde tedavi gören İbrahim Ceylan ile ortopedi servisindeki Umut Akkaya’yı ziyaret eden Bahçeli, yaralılar ve aileleriyle sohbet ederek, “geçmiş olsun” dileğinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!