Çankırı şedini uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Çankırı şedini uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 22:04

ŞIRNAK’ın Uludere ilçesinde askeri servis minibüsünün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu, doğum yeri Çankırı’nın Kurşunlu İlçesine bağlı Sumucak Köyü’nde gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Sabahın erken saatlerinden itibaren cenaze törenine katılmak üzere İstanbul, Ankara ve Çankırı’dan gelenlerin toplandığı Sumucak Köyü, tarihi günlerinden birini yaşadı. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ak Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çetin, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, askeri ve mülki erkan ile kalabalık bir vatandaş topluluğunun hazır bulunduğu törende, ‘Bayrak inmez, vatan bölünmez’, ’PKK Mecliste’, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atıldı.

ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI / FOTO GALERİ

Köy meydanında yapılan cenaze töreninde şehidin annesi Gülsüm ve babası Cengiz Ustaoğlu ile kardeşleri Ayşe, Nefise, Mesut, Ali ve Umut ayakta güçlükle durabildiler.  27 yaşındaki uzman çavuş Murat Ustaoğlu’nun biyografisinin okunduğu törende zaman zaman bölücü terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. Kılınan cenaze namazının ardından askeri bando eşliğinde cenaze aracına konularak tekbirler eşliğinde köy mezarlığına götürülen şehidin naşı, burada toprağa verildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!