Antalya şehidi için tek yürek

Güncelleme Tarihi:

Antalya şehidi için tek yürek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 17:49

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi’nde askerleri taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Osman Çelik’in cenazesi, memleketi Antalya’nın Finike İlçesi’nde toprağa verildi.

Şırnak’ın Uludure İlçesi’nde Gülyazı Köyü’ndeki bir programda güvenlik önlemi alacak askerleri taşıyan minibüsün dün şarampole yuvarlanması sonucu 9 asker, 1 korucu şehit oldu, 10’u asker 11 kişi de yaralandı. Kazanın ardından şehit düşen askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik’in cenazesi Şırnak’taki törenin ardında toprağa verilmek üzere askeri uçakla sabah saatlerinde Antalya’ya getirildi. Havalimanında yapılan askeri törenden sonra şehidin cenazesi, Finike’nin Yazır Köyü’ne götürüldü.

Şehit Uzman Çavuş Osman Çelik’in cenazesi, ilk olarak baba evine getirildi. Burada helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi, cenaze töreni yapılacak Yazır Köyü Merkez Camii’ne götürüldü.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Merkez Valisi Veysel Dalmaz, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, CHP Antalya milletvekilleri Arif Bulut ve Yıldıray Sapan, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askeri erkan, şehidin eşi Havva Çelik, babası Mehmet Çelik, annesi Esma Çelik ve kent merkezi ile ilçelerden yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Şehidin annesi Esma Çelik, anneannesi Hatice Ceylan, 9 ay önce evlendiği eşi Havva Çelik ve 2 kız kardeşi, tabutuna sarıldı, ağıt yaktı. Uzun süre şehidin bayrağa sarılı tabutuna kapanan yakınları gözyaşı döktü. Tören boyunca sağlık görevlileri hazır bekletilirken, kadın astsubaylar ise şehidin annesi ve eşini teselli etmeye çalıştı. Şehit eşi Havva Çelik, "Aşkım ben seni nasıl toprağa vereceğim, sensiz nasıl yaşayacağım" diye ağıt yaktı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ikindi üzeri kılınan cenaze namazından sonra toprağa verilmek üzere omuzlara alınan şehidin cenazesi top arabasına konulup götürülürken, askeri bandonun çaldığı cenaze marşının durdurulmasını istedi. Osman Çelik’in cenazesi, omuzlarda taşınarak götürüldüğü Yazır Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!