5 ay sonra ikinci kez baba olacaktı

Güncelleme Tarihi:

5 ay sonra ikinci kez baba olacaktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 13:06

Gaziantep’deki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden İnfaz Koruma Memuru 32 yaşındaki Davut Azak, memleketi Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde dün gece toprağa verildi. Eşi 4 aylık hamile olan ve ikinci kez baba olmaya hazırlanan Azak’ın ağabeyi Haydar Azak, taziyeye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e, "Sizden özellikle ricam bu kanı durdurun" dedi.

Gaziantep’te önceki akşam düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 9 kişiden İnfaz Koruma Memuru Davut Azak, dün gece memleketi Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Diyarbakır Valiliği ve Ergani Kaymakamlığı’nın Azak için resmi tören yapılmak istediği, ancak ailesinin bu teklifi kabul etmediği belirtildi.

Adalet Bakanlığı’nın açtığı sınavı kazanarak 3 yıl önce Gaziantep E Tipi Kapalı Cezaevi’nde göreve başlayan Davut Azak’ın saldırıya görev dönüşü evine giderken yakalandığı belirtildi. 2 yaşında Ela adında bir kız çocuğu bulunan Davut Azak’ın eşi Sevda Azak’ın 4 aylık hamile olduğu ve ikinci kez baba olmaya hazırlandığı öğrenildi.

Bomba kurbanı Davut Azak için bugün Ergani Belediyesi taziye evinde taziye kuruldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Vali Vekili Ahmet Dalkıran, Azak’ın ailesine başsağlığı diledi. Taziye evine gelişinde Bakan Eker’i karşılayan Davut Azak’ın ağabeyi Haydar Azak, "Sizden özellikle ricam bu kanı durdurun" dedi. Bunun üzerine Bakan Eker, "İnşallah biz de zaten onun için uğraşıyoruz" dedi. Taziye evine giren Bakan Eker daha sonra baba Halim Azak’a başsağlığında bulunarak dua etti.

Davut Azak’ın ağabeyi Haydar Azak, büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Azak, "Bizim törensiz defnetmek istememizin sebebi bir tarafın vurgulanmaması içindi. Bu kanın durması için herkes elinden geleni yapsın. Acımızı içimize gömüyoruz. İnşallah bu son olsun. Kardeşin kardeşi vurduğu bir vatan sağ olacaksa, ben vatan sağolsun demiyorum. Silah tüccarları bu işin engelleyicisi oluyorsa, hükümet tarafından gerekli adımlar atılmalıdır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!