Lanet olsun

Güncelleme Tarihi:

Lanet olsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 00:00

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te 4’ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı terörist saldırıyı sert sözlerle değerlendirdi. Terörü her zaman suçladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “İnsanların birbirleri ile bayramlaştığı, kucaklaştığı, kırgınlıkları bitirdikleri bir günde böyle acı bir olayı bize yaşatanlara lanet olsun” dedi.

Haberin Devamı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bayram tatilini geçirdiği Rize’nin Ayder Yaylası’nda dün düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep’te bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen terör eylemi için, “İnsanların birbirleri ile bayramlaştığı, kucaklaştığı, kırgınlıkları bitirdikleri bir günde böyle acı bir olayı bize yaşatanlara lanet olsun” dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

İnsan olan bunu yapmaz

“Terörü her zaman suçladım, her zaman suçlayacağız. Kimliği ne olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun, insanların barış içinde yaşaması varken, bu kavga neden? Masum insanları öldürmek kime ne yarar sağlayabilir? Gerçekten büyük bir dram ve insanlık suçu. Bunu yapanları insan olarak adlandırmak istemiyorum. İnsan olan böyle bir şey yapmaz. Sabah sayın Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşerek bilgi aldım. Gaziantep bizim en güzel kentlerimizden biri. Terörün bulaşmadığı ve barındırılmadığı kentlerimizden birisi. Bütün Gaziantepliler’e, bütün Türkiye ve halkımıza başsağlığı dileklerimizi iletiyorum. Yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ölenlere Allah rahmet eylesin diyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Asla teslim olmayacağız

Haberin Devamı

Bir genel başkan yardımcımız, genel sekreter ve milletvekillerimiz Gaziantep’te olayı yakından izliyor. Sayın Vali bazı bilgiler verdi. Umarım failler bir an önce bulunur ve sorumlular yargının önüne çıkarılır. Arzum, Türkiye’de herkesin teröre karşı ortak tavır takınmasıdır. Terör bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçuna karşı bütün siyasal partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının ortak tavır sergilemesi gerekiyor. Teröre asla ödün ve taviz vermeyeceğiz, asla teslim olmayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim birliğimizden, dirliğimizden hiçbir şekilde vazgeçme lüksümüz yoktur. Bu ülkeyi beraber kurduk, beraber yaşatacağız. Bu ülkede onurumuzla beraber yaşayacağız. Faillerin yakalanması yargının önüne çıkarılması da en büyük arzumuz.”   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!