Bir bomba da sosyal medyadan

Güncelleme Tarihi:

Bir bomba da sosyal medyadan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2012 13:55

Gaziantep’te 9 kişinin öldüğü saldırı sosyal medyada en çok konuşulan konuydu. Ancak bilgi kirliliği öylesine fazlaydı ki ikinci hatta üçüncü bir patlamadan bahsedildi. Kendisini doktor olarak tanıtan bir Twitter kullanıcısı hastanelerde cerrah ihtiyacı olduğunu bile duyurdu. Twitter yalanlarına inanan bir televizyon kanalı Gaziantep’teki sözde ikinci patlamanın ayrıntılarını yayınladı. Kan ihtiyacı duyurularının üzerine bir de bu haber eklenince binlerce insan kan vermek için Gaziantep’teki Kızılay Kan Merkezi yerine hastanelere akın etti.

Haberin Devamı

İşte patlamadan sonra en fazla dolaşan tweetler:

* Selçuk Özdemir: Son dakika... Gaziantep’te ikinci patlama.

* Neslihan Aka: İtfaiye ambulans sesleri ortalık toz duman, Kurtuluş’ta bomba patladı, hiçbir haber kanalında yok henüz. Korkunçtu patlama sesi 7 kez üst üste.

* Acil kan gerekli... Kan vermeye Gaziantep! Çok sayıda yaralı var, lütfen Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne gidelim.

* Efervesan: Arkadaşlar şu an Şehitkamil Hastanesi’ndeyim, ölü sayımız 9’a yükseldi, sular seller gibi kan ihtiyacı var.

* Efervesan: Arkadaşlar bu son tweetim. Ameliyata giriyorum, 2 patlama haberi daha geldi, bunlar daha büyük burası kıyamet.

* MİT’in milletvekillerini “Bayramda Antep’e gitmeyin, saldırı olacak” diye uyarması da bir kenara not edilmeli. Biliniyormuş yani bu.

Haberin Devamı

* Nejat Koçer (AK Parti Gaziantep Milletvekili) Lütfen dikkat, an itibariyle ikinci bir patlama, çatışma, olay ya da benzeri hiçbir sey yoktur. Twitter üzerinden provakasyon yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!