Herkes orada devlet nerede

Güncelleme Tarihi:

Herkes orada devlet nerede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2012 12:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili “Oslo'da mı, Suriye'de mi, Amerika'da mı, Avustralya'da mı oldu? Hayır, Türkiye'de oldu. Orada medya, PKK'lılar, BDP'liler, gazeteciler, halk, halkın bir bölümü vardı. Devlet neredeydi acaba? Sayın Başbakan bunu kendisine soruyor mu? Devlet neredeydi, hükümet neredeydi?” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Sultangazi'de düzenlenen bayramlaşma töreni sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, kaçırılan milletvekilinin CHP'li olmasına rağmen, suçlanan tarafın CHP olduğunu belirterek, “Bunun akılla mantıkla bağdaşır bir yönü var mı? Hayır” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN O AÇIKLAMALARI / WEB TV

KILIÇDAROĞLU SULTANGAZİ'DE HALKLA BAYRAMLAŞTI / FOTO GALERİ

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“BDP'li milletvekilleri ile PKK'nın buluşması, Oslo'da mı, Suriye'de mi, Amerika'da mı, Avustralya'da mı oldu? Hayır, Türkiye'de oldu. Orada medya, PKK'lılar, BDP'liler, gazeteciler, halk, halkın bir bölümü vardı. Devlet neredeydi acaba? Sayın Başbakan bunu kendisine soruyor mu? Devlet neredeydi, hükümet neredeydi? Önce sorulması gereken soru şu, sayın Başbakan siz hangi ülkenin başbakanısınız? Bu ülkede terör örgütü mensuplarıyla onlara şu veya bu şekilde destek veren bir grup bir araya geliyor kucaklaşıyorlar, Habur görüntüleri çıkıyor ortaya. Suçlu CHP...Bu kadar kısır, bu kadar sığ düşünen bir yönetim anlayışı, siyasal anlayış olabilir mi? Sayın Başbakan soruyorum, siz hangi ülkenin başbakanısınız? Bu görüntüler başka bir ülkede mi, Türkiye'de mi oldu? Türkiye'de olduysa bunun sorumlusu ne zamandan beri CHP? CHP iktidarda mı? Sayın başbakana şunu da hatırlatmak isterim, şehide kelle diyen kimdi? CHP'liler mi? Şehide kelle diyen bu başbakan değil miydi? Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, 'Birkaç Mehmet öldü diye meclisi mi toplayacağız?' diyen kimdi? AKP'nin sıradan bir milletvekili mi, AKP'nin sözcüsü ve yönetiminde görev alan biri mi? Biz hiçbir zaman şehitlerimize kelle demedik. 'Onlar bizim onurumuzdur' dedik. Başımızın üzerinde taşıdık. Biz hiçbir zaman 'Birkaç Mehmet öldü diye parlamento toplanır mı?' demedik. Parlamentoyu adam gibi topladık. Kaçan kimdi? AKP ve sayın Başbakan. Suçlanan kim CHP. Milletimin vicdanına havale ediyorum.”

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  “Sayın Başbakanın, bir İçişleri Bakanının polis tarafından kaçırılma noktasına  gelmesini oturup düşünmesi lazım. CHP'yi suçlayacağına, ülkeyi nasıl yönettiğini,  ülkenin geldiği noktayı görmesi lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu, Sultangazi'de vatandaşlarla bayramlaşma töreni sırasında  basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine, bu coğrafyada barışın, huzurun olmasını ve insanların  insanca yaşamasını ve geleceğe umutla bakmasını istediğini ifade eden  Kılıçdaroğlu, “Ben umudun, dostluğun, kardeşliğin adresiyim. Ben savaşın,  huzursuzluğun adresi değilim. Hiçbir zaman bir kişiyi, hak etmediği sürece  suçlayan bir kişi de değilim” dedi.

Kılıçdaroğlu, bir yıldır ülkede yönetim ve iktidar boşluğu olduğunu  savunarak, “Bu iktidar boşluğunu kim giderecek? Sayın Başbakan, sanki başka bir  ülkenin başbakanıymış gibi konuşuyor. O nedenle söylüyorum, ben bu ülkede  herkesin huzur içinde yaşamasını istiyorum ve bunun yolu hükümetin gitmesidir”  diye konuştu.

“PKK'nın hiçbir koşul öne sürmeden silah bırakması gerektiğini”  vurgulayan Kılıçdaroğlu, barışa giden yolda en önemli adımın bu olduğunu  kaydetti.

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Hakkari ziyaretinde  yoğun güvenlik önlemlerinin alındığının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

“Sayın Başbakanın, bir İçişleri Bakanının polis tarafından kaçırılma  noktasına gelmesini oturup düşünmesi lazım. CHP'yi suçlayacağına, ülkeyi nasıl  yönettiğini, ülkenin geldiği noktayı görmesi lazım. Ben, bu ülkede huzur  istiyorum, sayın Başbakan huzursuzluk istiyor. Ben bu ülkede barış istiyorum,  sayın Başbakan kavga istiyor. Aramızdaki fark bu.”

Halkın ortasında olduğunu ve Türkiye'nin her yerinde aynı şekilde yer  alabildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, başbakanın ve bakanların barıştan yana  olmadıkları ve kavgadan nemalandıkları için bunu yapamadığını savundu.
       
"Halkımı seviyorum, halk için mücadele ediyorum”
         
Kemal Kılıçdaroğlu, bayramlaşma öncesi vatandaşlara hitap ederek,  Sultangazi'de olmaktan onur duyduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Bayramın birinci gününde, barışın, huzurun, Türkiye'nin  bütün coğrafyasına egemen olmasını istiyorum. Bu güzel günde, barışı, huzuru her  yerde seslendirmeliyiz. İnsanlarımızın aşı olmalı, işi olmalı. İnsanlarımız huzur  içinde çalışmalı” diye konuştu.

Gittiği her yerde, her ortamda, ülkenin huzura, barışa ihtiyacı olduğunu,  işsizliğin bitmesi ve ülkede yönetim boşluğu olmaması gerektiğini söylediğini  ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede, hep beraber barış içinde yaşayabiliriz,  böyle bir iradeyi ortaya koyabiliriz dedim. Söylediğim her cümlenin arkasındayım.  Çünkü halkımı seviyorum, halk için mücadele ediyorum” dedi.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu'nun konuşması  sırasında, “Başbakan Kemal”, “Halkçı Kemal” sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu,  daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaşma törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile CHP  Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de katıldı.
          

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!