Bu haberi okumadan bayram yapmayın

Güncelleme Tarihi:

Bu haberi okumadan bayram yapmayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2012 12:08

RAMAZAN Bayramı nedeniyle trafikte yaşanması beklenen hareketlilik için çeşitli önlemler alınıyor. TEM yolunun Kocaeli geçişinde bayram nedeniyle bu akşamdan itibaren bakım ve onarım çalışmaları durdurulurken, İDO da Gebze- Eskihisar arasındaki feribot hattındaki gemi sayısını 8’dan 16’ya çıkaracak.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı’nı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin bugün mesai bitiminden itibaren yine yollara dökülmesi bekleniyor. İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli’de de bu akşamdan itibaren trafikte büyük yoğunluk beklendiğinden önlemler alındı. Karayolları, TEM ve D-100 yollarındaki tüm onrarım çalışmalarını durdurdu.  

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK

Yetkililer, TEM’in Kocaeli geçişindeki Dilovası Rampası, Hereke Mağaraburnu geçişi, İzmit Gültkepe Rampası ile Bekirdere Rampalarının iniş ve çıkışlarında sürücülerin daha dikkatli olmaları, buralarda aşırı hız ve sollamalardan kaçınılması istendi.

BAYRAMDA ULAŞIM YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

İzmit’i Yalova’ya bağlayan E-130 Karayolu’nun Gölcük-Karamürsel arasında da sürücülerin dikkatli olmaları gereken noktalar bulunuyor. Gölcük-Değirmendere arasında yol genişletme ve tünel geçişi inşaatları nedeniyle Gölcük’ten itibaren bolünmüş ola girildiğinden burada uzun kuyruklar oluşuyor. Özellikle İzmit’ten Gölcük’e girildikten sonra yaklaşık 7 kilometrelik sıkıntı Değirmendere geçildikten sonra sona eriyor.

Haberin Devamı

YILDIRIM: “LÜTFEN TRAFIK KURALLARINA UYUN”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Şeker Bayramı öncesi sürücüleri uyararak, “Lütfen trafik kurallarına uyun, kendiniz ve sevdikleriniz için bayramı acıya dönüştürmeyin” dedi. Yıldırım şu uyarılarda bulundu:
* Bayramda yollardaki trafik yoğunluğu daha da artacak. ‘Yolların kralı olmaz, kuralı olur’ ilkesini dikkate alarak hareket edin.
* Kendinizin ve sevdiklerinizin canını tehlikeye atmayın. Başta hız limitleri olmak üzere tüm trafik kurallarına uyun.
* Bayram boyunca biz gerekli tüm önlemleri alıyoruz, ancak bu tek tarafın özverisi ile başarılabilecek bir şey değil.
* Tek bir vatandaşımızın bile trafik kazasında hayatını kaybetmesine tahammülümüz yok. Lütfen trafik kurallarına uyun, kendiniz ve sevdikleriniz için bayramı acıya dönüştürmeyin.

TŞOF BAŞKANI UYARDI: TÜRKİYE BU ÖLÜ SAYISINI HAKETMİYOR

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, bayramda belli noktalarda araç yoğunluğunun normal günlere oranla 10 kat arttığını belirterek, sürücülere “bayram dönüşlerini son güne bırakmamalarını” tavsiye etti. Apaydın bayram kazalarına ilişkin şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

* Geçen yılki 9 günlük Şeker Bayramı tatilinde meydana gelen kazalarda 172 kişi hayatını kaybetti, 960 kişi de yaralandı. Son 5 yıldaki bayramlarda ise 16 bin 971 ölümlü-yaralamalı trafik kazası oldu. bu kazalarda 1130 kişi hayatını kaybetti, 36 bin 831 kişi yaralandı.

* Türkiye’de son 40 yılda sürücü sayısı 30 kat arttı ve 2011 yılı sonu itibariyle 16 milyonun üzerinde araç bulunuyor. Ülkemizde son 5 yılda araç sayısı yüzde 39, kaza sayısı yüzde 92, maddi kayıp ise yüzde 150’den fazla arttı.

* Türkiye, üyesi olmayı istediği AB ortalamasının 2 katı, diğer gelişmiş ülkelerin neredeyse 4 katına varan ölü sayısını hak etmiyor. Ölen insanlarımızın yüzde 16’sı 0-14 yaş grubundaki çocuklar. 2005 yılından, 2010 yılı sonuna kadar geçen sürede, kazalarda yüzde 78 artış oldu. Ülke genelinde son 6 yılda meydana gelen kazalarda gün başına ortalama 13 vatandaşımız hayatını kaybederken, Ramazan bayramlarında bu sayı 20’dir. Yüzde 60 artış var.

Haberin Devamı


İDO GEMİ SAYISINI İKİYE KATLADI

Bu arada Yalova ve Bursa istikametine gidecek olan ve İzmit Körfezi’ni dolaşmak istemeyen sürücülerin tercih ettiği Gebze Eskihisar-Yalova Topçular arasındaki feribot iskelesinde de akşam saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanması bekleniyor.

İDO yetkilileri, Şirkeci-Harem arasındaki bazı feribotların da bu akşamdan itibaren bu hatta kayrdırılacağını belirterek, normal günlerde 8 ile 10 arası feribot çalışan Eskihisar-Topçular arasında bu akşamdan itibaren 16 feribotun karşılıklı sefer yapacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!