22 Ağustos'ta köprü çilesi bitiyor

Güncelleme Tarihi:

22 Ağustosta köprü çilesi bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2012 21:41

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “22 Ağustos'ta yani bayram dönüşü, köprüdeki (Fatih Sultan Mehmet Köprüsü) işler tamamen bitecek ve köprü tam kapasite hizmet vermeye devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından İzmir Arena'da düzenlenen iftar programına katılan Bakan Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'yle ilgili soru üzerine, 18 Haziran'da başlayan çalışmaların 17 Eylül'de biteceğinin ilan edildiğini, İstanbulluların trafikte yaşadığı sıkıntıların daha kısa sürede sonlandırılması için iş programında değişiklik yaptıklarını ve çalışmaların 30 Ağustos'ta bitirilmesini kararlaştırdıklarını hatırlattı.

Binali Yıldırım, “Arkadaşlara 'biraz daha zorlayın' dedim. Şimdi 22 Ağustos'ta yani bayram dönüşü, köprüdeki işler tamamen bitecek ve köprü tam kapasite hizmet vermeye devam edecek. Böylece bayram dönüşü İstanbulluların en azından dönüşte daha az sıkıntı çekmeleri, daha rahat seyahat yapmaları sağlanmış olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Haliç Köprüsü'ndeki programın aynen devam ettiğini belirten Yıldırım, “Ama orada da bir miktar daha önem çekmek için arkadaşlarımız çalışıyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Konak Tüneli Projesi'ni onaylamasıyla ilgili soruya Yıldırım, “Aksi bir sonucu zaten beklemediklerini” ifade etti.

Yıldırım, “Umarım bundan sonra başka bir sıkıntı çıkmaz ve bir an önce Konak Tünelini tamamlarız ve özellikle merkezdeki trafiği rahatlatacak bu önemli projeyi, İzmir'e kazandırırız” şeklinde konuştu.

Odaların aksi görüş belirttiğinin hatırlatılması üzerine ise Yıldırım, “Odaların görevi fikir, görüş beyan etmek. Kimseye 'Yargıya gidemezsin' diyecek halimiz yok. Onlar ne yaparsa yapsın, biz İzmir için en doğrusunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Yıldırım, iftar programına katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ile aralarında kırgınlıkların giderilip giderilmediği yönündeki bir soru üzerine ise şöyle konuştu:

“Biz kimseye kırgın olmadık, bundan sonra da kırgın olmayız. Hele hele konu İzmir'e hizmetse İzmirlilere hizmetse öyle kırgınlığa dargınlığa lüksümüz yok. Kişisel sorunumuz da olsa bunları arka plana bırakırız. İzmir'in işleri için gereken her türlü işbirliğini, çalışmayı yaparız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!