Depremden 13 yıl sonra milli güreşçi olarak geldi

Güncelleme Tarihi:

Depremden 13 yıl sonra milli güreşçi olarak geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2012 09:18

Yalova’dan 17 Ağustos 1999 Depremi’nin ardından ailesiyle birlikte Lüleburgaz’a göç eden Ayşe Vatansever, Yıldız Bayan Güreş Milli Takımı kadrosunda, Azerbaycan’daki Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek.

Büyük felaketin vurduğu Yalova’da henüz 2 yaşındayken, ailesiyle birlikte Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne göç eden ve burada büyüdükten sonra 13 yaşında güreşe başlayan Ayşe Vatansever, bugünlerde Dünya Şampiyonası için Yalova’da hazırlıklarını sürdürüyor. Güreşe başladığı ilk 2010 yılında Türkiye ikinciliği, 2011’de Türkiye şampiyonluğu, yine aynı yıl Bulgaristan’daki özel turnuvada birincilik elde eden Ayşe, bu yılbaşından beri sırasıyla Türkiye şampiyonluğu, yine Bulgaristan’daki özel turnuvada birincilik, Zafer Turnuvası’nda ikincilik sevinci yaşadı. Ardından Milli Takıma giren 15 yaşındaki yıldız güreşçi, son olarak Polonya’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalyanın sahibi olarak Türkiye’ye sevinç yaşattı.

TEMMUZ’DAN BERİ YALOVA’DA KAMPTA

Temmuz ayından bu yana Yalova’da Yıldız Bayan Milli Takımı ile kamp yapan Ayşe Vatansever, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti. Azerbaycan’da gerçekleştirilecek Yıldız Bayanlar Güreş Dünya Şampiyonası’nda 46 kiloda madalya mücadelesi verecek Ayşe Vatansever, aslen Yalovalı olmasına rağmen Kırklareli Gençlik Spor Kulübü adına güreşiyor.

'ALTIN MADALYA İSTİYORUM'

Depremden sonra Yalova’da kalsaydı, belki de güreş sporuna hiç ilgi duymayacağını belirten Ayşe Vatansever duygularını şöyle dile getirdi:
"O yıllarda küçüktüm ve ailem Yalova’dan Kırklareli’ne göç etti. Burada büyüdüm ve 13 yaşındayken güreşe başladım. Şimdi 15 yaşındayım ve önümüzde Azerbaycan’da yapılacak Dünya Şampiyonası var. Bu organizasyonda ülkeme altın madalya kazandırmak istiyorum."

Ayşe, kendisinin güreşe başlamasında ve bugünlere gelmesinde emeği olan antrenörü Ali Osman Kara, Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Hüsnü Oral, Bayan Milli Takımlar Teknik Sorumlusu İsmail Kosukoğlu, arkadaşları ve ailesine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!