Özgürlüğün adı "Türkiye" oldu

Güncelleme Tarihi:

Özgürlüğün adı Türkiye oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 14:17

Türkiye'ye sığındıktan sonra Kahramanmaraş'ta doğum yapan Suriyeli kadın, kızına “Türkiye” adını verdi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden giriş yaptıktan sonra ailesiyle birlikte Kahramanmaraş Hoca Ahmet Yesevi Lisesi'ne yerleştirilen Hasne Muhammet, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde bir kız çocuğu dünyaya getirdi.
Hastanedeki tedavisinin ardından barındıkları okula geri dönen anne Hasne Muhammet, yaptığı açıklamada, dünyaya gelen çocuğuna “Ömür boyu özgürlüğü anlatsın” diye “Türkiye” adını verdiklerini söyledi.

Türkiye'nin kendilerine kucak açmasıyla birlikte iki mutluluğu aynı anda yaşadıklarını anlatan anne Hasne Muhammet, “Kızımın da Türkiye gibi bahtının açık olmasını istiyorum. Buruk ta olsa özgürlüğümüze kavuştuk. Dün gece bir kızımız dünyaya geldi. Adını da özgürlüğün timsali olsun diye 'Türkiye' koyduk” diye konuştu.

2'si erkek 4 çocuğu daha olduğunu kaydeden anne Hasne, bir gün ülkelerine geri döneceklerini ancak Esed'in halkına yaptığı zulmü hiç bir zaman unutmayacaklarını ifade etti.

Baba Ahmet Şair ise tel örgülerden kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını ve eşinin Türkiye'de sağlıklı bir kız dünyaya getirmesiyle büyük bir mutluluk yaşadıklarını dile getirdi. Türkiye gibi “güçlü” olsun diye kızlarına bu adı verdiklerini anlatan baba Ahmet, “Bir süre sonra Suriye'ye geri döneceğim. Eşimi ve çocuklarımı sağlıklı bir şekilde dost ülke Türkiye'ye getirdik. Ülkeme dönüp Esed'e karşı savaşacağım” dedi.

Bu arada, Suriyelilerin yerleştirildiği okulda tercümanlık yapan Abdullah Akpınar, bebekleri olan Hasne Muhammet ve Ahmet Şair çiftiyle “kardeş aile” olduklarını ifade etti.

Akpınar, doğum yapan anne ile yakından ilgilendiklerini ve ihtiyaçlarının gidermeye çalıştığını anlattı.
Suriyelilerin barındığı okulun yöneticileri de “Türkiye” adlı bebeğe para taktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!