MHP'den Hüseyin Çelik'e sert tepki

Güncelleme Tarihi:

MHPden Hüseyin Çelike sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 13:44

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik'in "Birkaç Mehmet şehit oldu diye, TBMM'yi toplamayız açıklamasına MHP de sert tepki geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çelik'in açıklamasını "bu zihniyetle, bölücü terör örgütünün zihniyeti arasında ne fark var?" diyerek eleştirdi.

Haberin Devamı

Vural şöyle konuştu;
"Bölücü terör örgütüne bu zihniyetten daha fazla destek veren bir zihniyet olabilir mi? Hüseyin Çelik, o Mehmetlerin yüzü suyu hürmetine bugün parlamentoda oturabiliyor. Şehitlerimizi aşağılayıcı bu tavır nedeniyle Hüseyin Çelik, Türk milletinden, şehitlerden ve gazilerden özür dilemelidir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, bu açıklama kendi partisi adına yapıldığı için çıkıp kınamalı ve özür dilemelidir. Bu zihniyet, bölücü terör örgütünün değirmenine su taşıyan bir zihniyettir."

MECLİS'E GİTMEME NEDENİMİZİN FARKLI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Oktay Vural, Hüseyin ÇElik'in açıklamalarının, AK Parti ile MHP'nin TBMM'ye gitmemesi konusundaki yaklaşım farkını da ortaya koyduğunu belirterek şöyle dedi;
"Bizim TBMM'ye gitmememiz, Şemdinli'ye siyasi bir çözüm arama çabalarına karşı durma amacını taşımaktadır. Böyle bir toplantı, terör örgütüne, tetiği çekenlere cesaret verir. Hüseyin Çelik'in açıklamaları da terör örgütüne aynı ceraseri vermektedir. Bu durum, terörle mücadele konusunda AK Parti'nin zihniyetin ne olduğunu ortaya çıkarıyor. MHP'nin tutumu, terörle mücadelenin sulandırılmamasıdır. Hüseyin Çelik'in açıklaması, AK Parti ile MHP'nin aynı yerde durmadıklarını ifşa etmiştir. Bizim irademizin, parlamentoya katılmama irademizin de ne olduğunu anlayamadıklarını göstermiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!